Vajda Péter, az Agrova Kft. ügyvezetője nyilatkozott az AGROmashExpo kiállításon az Agroinform stábjának. A szakember elmondta, hogy új talajszakértői tanácsadó programjukkal minden érdeklődő gazdának a saját üzemi körülményeire szabott megoldásokkal szeretnének segíteni. A talajélet megóvása közös érdek, hiszen a gazdálkodóknak ez a termőterület áll majd rendelkezésükre 50-100 év múlva is, - ennek tudatában kell megőrizni a termőképességet és okos, fenntartható módon kell törekedni a maximális termésmennyiség elérésére.

A kiállításon Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevelet kapott az Agrova Kft., Phylazonit MC baktériumtrágya termékére. Más, – hazai tekintetben elsőrangú –  szakmai díjat is nyert az elmúlt fél évben a társaság: A Magyar Termék Nagydíjat 2013 szeptemberében vehették át.

De miben is rejlik a Phylazonit töretlen sikere? Milyen fejlesztéseken dolgozik a társaság?

Szabó István, fejlesztési és szakmai vezetővel készített interjúnkból megtudhatják a gazdálkodók, hogy az Agrova Kft. hogyan folytat folyamatos fejlesztéseket a Phylazonit talajoltó készítményen. Új baktériumtörzsek felfedezésével egy új összetételű Phylazonit kerül forgalomba hamarosan, aminek köszönhetően a készítmény még magasabb hatásfokkal bontja majd a szervesanyagokat és még jobb eredménnyel segíti a gazdálkodók munkáját.

Más érdekes cikkért kattintson IDE! Miért nem nőnek az intenzív termelésben a hozamok?