A Karintia Kft. minden évben több tucat kísérletet állít be az ország különböző pontján, annak érdekében, hogy az országos lefedettségű területi képviselő hálózatunk, szaktanácsadóink az adott termőhelyre legalkalmasabb fajtát tudják ajánlani.

Bőtermő fajtát keres?

A Karintia Kft. a bőtermő fajtakínálatának összeállításakor a kiemelkedő terméspotenciált és a stabilitást helyezi előtérbe. A bőtermő kategóriában olyan fajtákkal is büszkélkedhetünk, mint a sokak számára már jól ismert BALATON, ami már második alkalommal nyerte el a NAK termésversenyét a bőtermő kategóriában.

Magas minőséget keres?

Javasoljuk, hogy a gazdák ne csak fehérjemennyiségben, hektolitersúlyban és egyéb alapparaméterekben gondolkodjanak, hanem olyan fajtákat válasszanak, amiket a prémium minőséget kereső piacok, például a már említett Ausztria és Olaszország előnyben részesítenek és nagy volumenben képesek „felszippantani”. Ezeken a piacokon gyakran név szerint keresik a fajtákat. Önmagában tehát már egy adott fajta is felárat tud jelenteni.

A Karintia Kft. – és az egész Mauthner csoport – nem csupán értékesíti a vetőmagot, hanem komoly energiákat mozgósít annak érdekében, hogy a mi, Pannon régióra nemesített fajtáinkat az osztrák és az olasz piac megismerje. Jól felfogott érdekünk, hogy piacot is teremtsünk a fajtáinknak.

Karintia

A legjobb megelőzés a fajtaválasztás…

Újdonság a piacon, hogy a cégek a rezisztenciára egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Ám ez nálunk már nem új keletű. A Karintiánál ez a szempont hosszú évek óta alap a fajtaválaszték összeállításakor. Azért vagyunk kivételes helyzetben, mert a Karintia Kft. a cégcsoportunk nemesítő házaiból – mely nagy családnak mi is tagjai vagyunk – egy olyan portfólióból választhat, ahol a fajtákat Ausztriában nemesítik.

Karintia

*NAK Vm-i termésverseny győztes 2015., 2018.

A fajtáink többségének Ausztriából, a magyar határhoz közeli, rendkívül száraz, 500 mm alatti össz. csapadék mennyiségű régióból származik. A betegségekkel szembeni ellenállóság egy szükséges minimum, mivel a fajtáinknak egy jelentős része biogazdaságokban is elérhető. Másfelől Ausztriában különböző ökoprogramok keretében, ha valamely gazda eltekint a növényvédőszeres-beavatkozások némelyikétől, például az egyik gombaölőszeres-kezeléstől, akkor ő a környezetterhelés csökkentése miatt plusz támogatásban részesül.

Az ilyen ökoprogramoknak köszönhetően az osztrák gazdák már régóta elvárják a nemesítőinktől, hogy olyan ellenálló fajtákat biztosítsanak számukra, amelyekkel ezek a plusz beavatkozások nagy biztonsággal elhagyhatók.

Keressen bennünket, hogy Önnek is segíthessünk a termőhelyére legalkalmasabb fajta kiválasztásában!

Elérhetőségeink: www.karintia.hu
A vetőmag üzletágunk telefonszáma: 06-94-572-054

Karintia