Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Északnyugat és északkelet felől csökken a felhőzet, de a középső és déli országrészben többnyire zárt marad a felhőtakaró. A Tiszántúlon az éjszaka első felében mindenütt megszűnik a tartós, bár gyenge hóesés, és ezt követően már csak néhol lehet hószállingózás az országban. Az északi szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de ahol kiderül az ég, és a táj hóval borított, -10 fokig is lehűlhet a levegő.

Hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Északnyugaton és északkeleten sok napsütésre számíthatunk. A középső és déli országrészben is felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen kisüt a nap. Kezdetben néhol hószállingózás előfordulhat. Délután délen megnövekszik a magasszintű felhőzet. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de ahol kiderül az ég, és a táj hóval borított, -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Kedd

Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Délen és keleten azonban erősen felhős vagy borult maradhat az ég, és arrafelé elszórtan valószínű hószállingózás, havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a derült, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Sok felé alkalmas az idő az elmaradt szántásra – fotó: Barnabás Stefán

Szerda

Dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, de főként a keleti, délkeleti tájakon havas eső, eső, is valószínű. Néhol ónos eső is előfordulhat. Az északkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

Csütörtök

Döntően erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Több helyen valószínű csapadék: nyugaton inkább hóra, másutt a havazás mellett havas esőre, esőre is lehet számítani, néhol ónos eső is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de főként a keleti területeken ennél enyhébb is lehet az idő.

Péntek

Jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Több helyen valószínű havazás, elsősorban keleten, délkeleten havas eső, eső is lehet. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között valószínű.

Szombat

Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, hosszabb felszakadozások főként nyugaton, északnyugaton lehetnek. Elsősorban a déli és keleti területeken fordulhat elő több helyen havazás, hózápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.