Üdvözöljük az Agroinform.hu megújult időjárási oldalán

kaposflex.hu ICL Specialty Fertilizers

Műholdtérképek

sat_mpe
Műholdas csapadék becslés (MPE). Az infravörös tartományban, a csapadékot adó felhők (kékre) színezésével készített kép.
sat_ir039
Az IR 3.9 képek az infravörös tartományban készített képeket jelölik. Negatív színezésűek, vagyis a fényesebb, melegebb és a sötétebb-hidegebb területek színezését felcserélik, hogy a hétköznapi életben jobban megszokott fehér-felhő, fekete-derült felszín fogalmakhoz jobban közelítsen a kép.
sat_ir108
Az IR 10.8 képek az infravörös tartományban készített képeket jelölik. Negatív színezésűek, vagyis a fényesebb, melegebb és a sötétebb-hidegebb területek színezését felcserélik, hogy a hétköznapi életben jobban megszokott fehér-felhő, fekete-derült felszín fogalmakhoz jobban közelítsen a kép.
sat_vis006
A látható fénytartományban készített kép (Vis 0.6), csak nappali használatra. Ezt látják az űrhajósok is.
sat_fog
Köd / alacsony szintű felhő, halvány sárgás színnel jelölve. Úgy tervezték és hangolák, hogy figyelemmel kísérhessük a éjszakai köd / alacsony stratus felhők jelenlétét. Egyéb (másodlagos) alkalmazások: tüzek kimutatása, alacsony szintű nedvességet határait és a felhő osztályozást segíti. Csak éjszakai körülményekre.

Időjárás előrejelzés

Meteorológiai hírek

[bezárás x]