A Pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium is részt vesz abban a munkában melynek során több koronavírus ellenes készítményt is kifejlesztettek. A Cebina nevű cég által vezetett projektben most egy olyan orrspray-t fejlesztettek, amely néhány nap lefogása alatt megszüntetni a fertőzést – olvasható az index.hu-n.

orvos

Az osztrák cég magyar kutatók közreműködésével koronavírus-fertőzés elleni vakcina és orrspray fejlesztésével is foglalkozik – Fotó: pixabay (A kép illusztráció)

Az osztrák cég nem csak orrspray-t, hanem  SARS-CoV-2-koronavírus elleni vakcinát is fejleszt a pécsi virológiai laboratóriummal. A bécsi vállalat által vezetett projektben több magyar kutató is részt vesz. Az osztrák cég vezetője Nagy Eszter, aki a Világjárók Klubja YouTube-csatornának adott interjút.

A cégvezető eredményesnek ítélte a kutatásokat, ugyanis, pozitív koronavírus-teszttel rendelkezők között azt tapasztalták, hogy a spray néhány nap alatt képes eltávolítani a szervezetből a vírust.

Nem betegszenek meg, és nem is lesznek fertőzőképesek – mondta Nagy Eszter.

A koronavírus-helyzet legutóbbi hazai aktualitásairól korábban ITT írtunk. A kormányzati tájékoztatás szerint a jövő héten akár a vendéglátóhelyek teraszaira is kiülhetünk, ahol csak a felszolgálóknak kell maszkot viselniük.