A szolnoki abban különbözik az eddigi újonnan épített telephelyekhez képest, hogy sokkal nagyobb és több feladat ellátását szolgálja. Itt a társaság kimondottan oktatásra négyszáz négyzetmétert szánt, ahol 222 négyzetméter területű szervizműhelyben folyhat oktatás- az élesben működő szervizek felszereltségével.

A vendégek fogadása és az átadást jelképező ünnepélyes szalag-átvágás a korszerű szervizműhelyben történt.

A meghívott környékbeli gazdálkodókon kívül tiszteletét tette a rendezvényen Szolnok város polgármestere és Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is, akik köszöntőjükben örömmel üdvözölték a munkahelyteremtő beruházás megvalósulását.

Az eseményen beszédet tartott Volker Claas és Karl-Hubertus Reher a CLAAS cég képviseletében, akik elismerően szóltak az Axiál fejlesztési programjáról és párhuzamot vontak a Harsányi család és a CLAAS család törekvései között.

Az Axiál Kft. több okból is ünnepelt Szolnokon, hiszen sikerült elérniük a Claas traktorok 12%-os piaci részesedését. A szép eredményt különleges ajándékkal honorálta az anyavállalat: egy Claas Arion 650-es erőgépet ajándékozott a magyar társaságnak.