Az innoLignum erdészeti és faipari kiállitás szeptember 14- ig várja a látogatókat színvonalas, változatos programokkal.

Az első nap ünnepélyes megnyitóján Firtl Mátyás országgyűlési képviselő elismerően nyilatkozott a már hagyományos kiállításról. Mára bebizonyosodott, az innoLignum Erdészeti és Faipari Szakkiállításnak van jövője hazánk legnagyobb szakmai rendezvénysorozatai között.


Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy az erdészeti és faipari oktatás hazai központja és szakmai fővárosa Sopron, így méltó helyszínt teremt a rendezvény az elmélet és gyakorlat találkozásanak.


A rendezvényekkel és konferenciákkal párhuzamosan egész napos gépbemutatók sora várja az érdeklődőket!

Ágaprítók,

hasítók,

harvester gépóriások munka közben!

Elégetni vagy feldolgozni?

A rendezvénysorozat rektori köszöntőjében is elhangzott a szakterület tételmondata, miszerint: "A fa, mint természetes nyersanyag semmivel sem pótolható."

A kiállítás második napján tartott tudományos konferencia a két nagy hasznosítási terület aktuális lehetőségeit, kérdéseit és kutatási eredményeit ismertette. Szakmai körökben állandó vitaként találkozhatunk a fa hasznosítási módjainak lehetőségeiről: Égessük el, vagy dolgozzuk fel a fát?


Mindkét megoldás mellett szép számmal sorolhatók fel érvek- és ellenérvek. A tudományos konferencia előadásai megvilágították a választ, miszerint nem kell a kétféle hasznosítást szembe állítani egymással.

A "Dendromassza alapú energiaforrások" című előadássorozat arra a kérdésre keresett választ, hogy a hazai energiaszükséglet milyen hányadát lehet biztosítani a faenergetika minőségi fejlesztésével.


Az előadások második felében az energetikai faültetvények létesítésével kapcsolatos kutatási eredményeket ismertették.

Érdekes alapkutatások folynak a különböző fafajú dendromassza részek - tuskó, törzsfa, ágfa, kéreg - fűtőértékeit befolyásoló tényezők meghatározására és a kapcsolódó környezetvédelmi összefüggések feltárására is, amelyek legfrissebb eredményeiről is tájékoztatták a résztvevőket.

innoLignum díjazottak

Három kiállító cég képviselője innoLignum vásárdíjat vehetett át a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorától.


A Makita Kft. standján a vásárlók egyik kedvenc gépe és az innoLignum vásárdíj



A Holz & Metal Kft. képviselője, Pap Oszkár ügyvezető, forgalmas standjukon.


Az Öforst Forsttechnik GmbH is a díjazottak közé tartozik, a képeken pedig a közönségkedvenc John Deere gépóriások láthatóak.


Az idei innoLignum Innovációs Díjat a Kozma Műszaki Kereskedelmi Kft. vehette át.


 

Még több képért KATTINTSON IDE Facebook albumunkhoz!