2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.

A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.

A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.

Szó lesz

  • az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
  • a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
  • valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.

Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.


A nyitórendezvényre 2023. április 25-én a Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), melyet dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár nyit meg.

További helyszínek és időpontok:
2023. május 3. Pannonhalma
2023. május 9. Paks
2023. május 11. Hajdúböszörmény

Regisztráció: ITT.

A Helyi termék 2022 kézikönyv ITT érhető el.

Indexkép: Shutterstock