Az oldalnak havonta rendszeresen 1 millió hazai látogatója van. Minek köszönhető ez az eredmény?

Elsősorban annak, hogy olyan csapattal tudunk együtt dolgozni napi szinten, akik elkötelezettek az agrárium minden szereplője, a hiteles tájékoztatás, a naprakész információk közlése iránt. A portál működésének gerincét a Hírek-Piactér-Fórum tengely adja, ami ma is egyedülálló tartalmi koncepció az agrármédiumok között. Több tízezer sikeres eladás és beszerzés közvetítője volt a Piactér az elmúlt közel 2 évtizedben, a naponta több száz fórumbejegyzés pedig azt igazolja, hogy a gazdálkodók számára fontos virtuális találkozási pont az oldal.

Bolyki Bence

Felértékelődik a naprakész információ – a képen Bolyki Bence, az Agroinform portálvezetője – Fotó: Agroinform

A technológiai fejlődés rohamléptekben halad, ez egy online híroldal számára is folyamatos fejlődési kényszert jelent. Melyek a legaktuálisabb fejlesztések a portálon?

Naponta átlagosan öt fejlesztési igényre adunk választ, ami jórészt az olvasóink által beküldött észrevételeken nyugszik. Ezek közül viszont csak a töredék észlelhető a látogatók számára. A mai "hiper gyorsan" változó világban a szerverkörnyezet, a szoftververziók tőlünk is folyamatos háttérfrissítéseket igényelnek. A három az egyben portál (hírek, piactér, fórum) nem csak piaci előny, hanem naprakészen tartása óriási fejlesztési kihívás is. Az év során folyamatosan optimalizáljuk a portál betöltődését és a szervereink válaszidejét, hogy a rendszeres, jóval 100.000 feletti napi látogatást is gyorsan tudjuk kiszolgálni.

Fontos itt megjegyezni, hogy hazai, családi vállalkozás vagyunk, amely pályázati források nélkül, kizárólag piaci alapon tartja fent magát és valósít meg fejlesztéseket.

De lássuk konkrétan is a fejlesztéseket!

  • Új, összetett kereső a nyitóoldalon: egyidejűleg lehet keresést indítani a Piactéren és a Hírek rovatban is.
  • Iframe tartalom beillesztés: piactér partnereink továbbfejlesztett formában tudják beilleszteni saját weboldalukba az Agroinform Piactéren megjelenő hirdetéseiket.
  • Új Hirdetésfigyelő a Piactéren, erre a funkcióra a piactér keresést követő listanézetnél tudunk feliratkozni és értesítést kapunk az új ajánlatokról.
  • Elindult a "Követés" funkció is, ezzel pedig egy általunk kiválasztott kereskedő partner új ajánlatairól kapunk értesítést.
  • Partnereink hirdetéseinek elérése is folyamatoan nő az egymást követő fejlesztéseknek köszönhetően, nagy hangsúlyt fektetünk a keresőoptimalizálásra.
  • Megújult az Agroinform napi hírlevél is a nyár folyamán: teljesen új, modern dizájnt kapott, amely minden mai levelezővel kompatibilis.
  • Frissült a Terménypiacok rovat: kibővült a terményárak grafikon, a terménytípusok mellett lehet évre is szűrni. Az AKI Piaci Árinformációs Rendszeréből automatikusan megjelennek a zöldség-, gyümölcs-, termény- és tápárak valamint az élelmiszerárak is.
  • Megújult a Növényvédőszer-kereső adatbázis: ezentúl lehetőség van ökológiai gazdálkodásban felhasználható szerekre is szűrni, átalakultak a szűrő mezők, a termékadatlapok.
  • 30 napos mért időjárás adatok: település szintű bontásban jelennek az Időjárás rovatnyitó oldalon.

2023. február 8-9-én újra érkezik a PREGA Konferencia és Kiállítás. Mire számíthatnak az érdeklődők?

A legfontosabb, amit szeretnék kiemelni, hogy a februári PREGA-n a nemzetközi precíziós gazdálkodási szakma elismert szakértői fognak előadást tartani.

Itt lesz a PREGA-n Kit Franklin, a Harper Adams Egyetem adjunktusa, aki a Hands Free Hectar projekt vezetője. A projekt egy olyan kísérletsorozat, amely során emberi kéz érintése nélkül, távirányítással zajlik a gabonatermesztés.

Szintén előadónk lesz a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (ISPA) elnöke, John P. Fulton. Egyesületi tisztsége mellett az alabamai Auburn University egyetemi docense is, szakterületei pedig: gépautomatizálás és a tápanyag-kijuttatás technológia.

A PREGA fókuszában a 2030-ra kitűzött fenntarthatósági célok és az új KAP által támasztott lehetőségek és kihívások állnak majd. Most is mintegy 100 előadás lesz a szokott helyszínen, a budapesti Aquaworld Resort konferencia- és wellnesskomplexumban.

Feldman Zsolt és Bolyki Bence, Milics Gábor

Dr. Milics Gábor, Dr. Feldman Zsolt és Bolyki Bence az idei PREGA-n – Fotó: Agroinform

Sok újdonsággal is készülünk: NAK tagoknak a korábbinál még nagyobb kedvezménnyel lehet majd hozzájutni a jegyekhez, mint korábban, nyomtatott kiadvány helyett PREGA mobil applikáció segít eligazodni a helyszínen. A precíziós, gyakorlati tudásmegosztást workshop formában is szeretnénk támogatni, emellett az eddigieknél nagyobb kiállítói és előadói terek várják a látogatókat.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2023

Mentse el a dátumot már most!

Időpont: 2023. február 8-9.

Helyszín: Aquaworld Kongresszusi Központ, Budapest

Ha érdekes hírt, információt lát, amit érdemesnek tart megjelentetni az Agroinform portálon, vagy véleménye van a portál működésével kapcsolatban, akkor várjuk levelét a szerkesztoseg@agroinform.hu címen.