A mezőgazdasági árutermeléssel foglalkozó termelők és cégek jelentős részével rendszeres a cég kapcsolata, ami az Axiál full-liner voltának is köszönhető. Az agrárium gépesítését tekintve ugyanis kevés olyan terület található, amire ne lenne a vállalatnak ajánlata. Csak traktorból három félét forgalmaznak, de összességében, a mezőgazdaság területén 19 különböző gyártó gépeit kínálják. Az építőipar és anyagmozgatás gépesítésében további hat márkát képviselnek Magyarországon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az összesen mintegy 200 kiállított gépből több mint 150 lesz az új mezőgazdasági eszközök száma.

 

 

Harsányi Zsolt, az Axiál tulajdonosa és ügyvezetője hangsúlyozza, hogy egyértelműen a szakmára helyezik a hangsúlyt, és továbbra is a szakmaisággal szeretnének ismertek lenni a piacon. „Ebben hiszünk, mert úgy gondoljuk, hogy ahová eljutottunk, alapvetően ennek köszönhető – nem pedig annak, hogy látványos show-kat tartottunk” – fogalmazott az ügyvezető.

 

Harsányi kiemelte, hogy az Axiál szakmai napok márciusi időpontja abból a szempontból különösen szerencsés, hogy kétévente – s ilyen az idei esztendő is – az előző évi hannoveri Agritechnica kiállítás után pár hónappal már „testközelből” is láthatók az újdonságok. Egy ilyen rendezvényre – ahogy például Hannoverbe is – nem csak akkor és azért kell elmenni, mert valaki éppen megteheti, és új gépet akar venni. Egy nagy értékű beruházást hosszú távon gondolkodva kell előkészíteni. Aki nyitott szemmel jár a világban, észrevehette, hogy az elmúlt években igazi világújdonságokat, új technológiákat, gépeket nem mutattak be a gyártók. Viszont a háttérben gőzerővel folynak a fejlesztések – még ha azok első ránézésre esetleg nem is látszanak a gépeken. Az ilyenek egyik tipikus példája a motorok fejlesztése, a károsanyag-kibocsátási normák szigorodásának megfelelve, vagy a GPS-alapú flottakövetési és gépvezérlési technológia, ami az Axiál kínálatában is megtalálható. Ezek a munkagépekben és erőgépekben egyaránt megjelenő GPS-alapú komplex rendszerek nagy részben függetlenek a mezőgazdasági gépgyártóktól, de azok is fel tudják fűzni rá a gépeiket. Ezzel együtt ez egy olyan koncepció, ami, úgy tűnik, öt év múlva a gépek 80 százalékában benne lesz, és az emberek használni is fogják.

 

 

A tulajdonos fontosnak véli szem előtt tartani, hogy árutermelőként nemcsak a közvetlen körzetükben, hanem terményeiken keresztül egész Európában, sokszor a világpiacon mérettetnek meg a hazai gazdálkodók is. A fejlődő technológia gyorsabbá teszi a munkát, lehetőséget ad a költségcsökkentésre, a hozamok növelésére. Éppen ezért az Axiál Szakmai Napok rendezvénye nem csak azoknak szól, akik jelenleg gépberuházásban gondolkodnak, hanem azoknak is, akik tájékozódni szeretnének.

 

Az Axiál Kft. több mint 500 szakemberével a piac egyik meghatározó szereplője, a nyugati gépgyártókat képviselve ismerik azok gondolkodását, a fejlesztéseiket, így egyfajta irányt tudnak mutatni. Harsányi Zsolt szerint az irányokat a gazdálkodóknak is ismerniük kell, hogy a megfelelő időben megtehessék a megfelelő lépéseket. Ha ugyanis éveken keresztül nem fejlesztenek, behozhatatlanná válik technológiai lemaradásuk, miközben a világpiacon olyan termelőkkel kell versenybe szállniuk, akik közben már olcsóbban üzemeltethető vagy nagyobb termésmennyiséget eredményező technológiákkal dolgoznak. Az Axiál Szakmai Napok tehát egy olyan tájékozódási pont kíván lenni, ahol az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági gép- és technológiaforgalmazója megmutatja, hogy mit lát a világból, mit lát a tendenciákból, és a gazdáknak merre lehet vagy kell menniük ahhoz, hogy tartósan versenyképesek legyenek.

 

 

http://www.aszn.hu

http://www.axial.hu

http://www.facebook.com/axialkft