Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Túlnyomóan derült idő várható kevés felhővel. Éjszaka többfelé pára, az Északi-középhegység tágabb környezetében, a Dráva mentén köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amely elsősorban az északkeleti részeken helyenként csak lassan oszlik fel. Csapadék nem várható, esetleg a ködös tájakon gyenge szitálás lehet. A légáramlás jóformán mindenhol gyenge vagy mérsékelt marad.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a fagyra érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 15 fok között alakul, 10 fok alatti értékek a tartósabban ködös vidékeken valószínűek.

Fék javítás pillanatai – fotó: Nagy Albert

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk középső területeinek nagy részén anticiklon alakítja az időjárást. Hatására eseménytelen, egyhangú az idő. Hajnalra pára, illetve köd képződik, amit kevés felhő, és többórás napsütés követ. A már említett magasnyomás peremén azonban ciklonok, és frontjaik sora követi egymást.

Több ciklonközéppont is található az Atlanti-óceán északi részétől egészen az Ural lábáig. Ezeken a vidékeken erősen felhős vagy borult az ég, és nyugaton főként eső, zápor, míg ettől keletebbre a havazás, hószállingózás a jellemző. Kontinensünk nyugati, középső részein már-már beköszöntött a tavasz, általában 10 és 16 fok közé melegszik fel a levegő kora délután.

A legmelegebb továbbra is az Ibériai-félszigeten van, ott már a 20 fok feletti hőmérséklet sem ritka. Tartós mínuszokig egészen a Kelet-európai-síkságig kell menni, errefelé is csak az északi, északkeleti régiókban alakul -5 fok alatt a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárásában vasárnap estig lényegi változás nem történik, továbbra is folytatódik a kora tavaszias, nyugodt idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.