Időpont: 2019. március 14., 08:00-17:00
Helyszín: NÉGYCENTES Termelő és Szolgáltató Korlátolt FelelősségűTársaság (4511 Nyírbogdány, hrsz. 0102/13.)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” hazai élelmiszeripari gyakorlati napok rendezvényeket, ahol célul tűzte ki, hogy a feldolgozóipari tagok számára a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeretet is átadja az adott termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban – írja az agrárkamara.

A tagok érdeklődése és visszajelzései alapján a köztestület idén újra megrendezi a „Tanuljunk együtt!” programsorozatot, amelyen belül elsőként a pálinka- és a párlatkészítésről tart szakmai rendezvényt. Az esemény során a pálinkakészítés alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit adják át a résztvevőknek. Szó esik többek között a gyümölcs feldolgozásának és erjesztésének alapjairól, a gyümölcs feldolgozásának bemutatásáról, valamint a lepárlás elméleti alapjairól és folyamatáról.

Előadók:
Csendes Zsolt (oktató és diplomás pálinkamester)
Kerék Tibor (főzdetulajdonos, diplomás pálinkamester)

pálinka

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – fotó: Földi Imre/MTI

A kapcsolódó szakmai nap 2019. március 14-én Nyírbogdányban lesz. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A gyakorlati napon – a befogadó hely kapacitásának megfelelően – 15 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

A részletes programtervért kattintson ide.

Kérdés esetén további információ a NAK munkatársától kérhető: peto.krisztina@nak.hu.