Új KTL 7K/2,5 könnyű lazító és KH hengercsalád

Az OMÉK-on kiállított nyolc KÜHNE géptípus közül kettő új modell volt, amelyeket első alkalommal állít ki a gyártó. A kiállításon először láthatta a szakma a Kühne KTL 7K/2,5-ös, hét késes, 2,5 méter széles talajlazítóját, amely a művelt réteg és az altalaj között megfelelő vízkapacitási kapcsolatot hoz létre a talaj szükséges mélységű lazításával és porhanyításával. (A fotón az új talajlazító mellett, Süli Csaba, a Zrt. vezérigazgatója látható.)

A KTL-K/2,5 talajlazító a kisebb, 90-180 LE teljesítményű traktorokhoz készült, így a szerényebb méretű gazdaságok számára is lehetővé teszi a lazításos talajművelést. Különlegessége, hogy alazítókések osztása -típustól függően- 381 és 500 mm között, fokozatmentesen változtatható, maximális munkamélysége pedig 450 mm. A rögök aprítását, a szármaradványok talajba keverését és a talaj részleges lezárását a gépre szerelt dupla, tüskés elmunkáló henger biztosítja.

Szintén a Kühne újdonsága volt az OMÉK-on a KH, 7,2 méter széles talajlezáró nehéz henger, melynek különlegessége, hogy a tárcsák után is lehet csatlakoztatni, illetve önálló gépkeretként is lehet használni.

A henger-család tagjai 7,2, 6,2 és 5,2 m munkaszélességben készülnek, melyek alkalmasak kapcsolt géprendszerben, vagy önálló gépként a tarló lezárására, magágy előkészítésére, a vetés hengerezéssel történő lezárására, valamint a vetőágy visszatömörítésre, amely megakadályozza a kifagyást. Mindegyik KH henger elérhető többféle művelő elemmel, valamint Crossboard simító rendszerrel is felszerelhető.

Az újdonságok mellett megtekinthetők lesznek a legnépszerűbb KÜHNE géptípusok, így a KVE váltvaforgató eke, a közepes méretű KTL talajlazító, aKRT rövidtárcsa, a KNT nehéztárcsa, valamint a KFFV vetőgép is. A kiállítássorán kiemelt kedvezményekkel, személyre szabott ajánlatokkal készültek a gépgyár értékesítői, akik az SZ 507-es, szabadtéri területen várták az érdeklődőket.

Új logó, hagyományos értékek

A Kühnén kívül kevés mezőgazdasági gépgyártó dicsekedhet azzal a világon, hogy 157 éve folyamatosan jelen van a piacon, és az 1896-os Millenniumi Mezőgazdasági kiállításon, az elsőnek tekintett OMÉK-tól kezdve mindegyiken jelen volt.

Egy 157 éves múltú magyar márka önmagában is kuriózum, ám ennél is különlegesebb az a közös történelem, ami összeköti a mosoni KÜHNE gépgyárat és az OMÉK-ot. A két „brand” közös története 1896-ig nyúlik vissza, amikor Kühne Ede, az akkor már közismert gépgyár alapítója kiállította gyártmányait az OMÉK elődjeként számon tartott vásáron. Ezek a hagyományok is hozzájárultak ahhoz, hogy a húsz éve változatlan megjelenésű magyar KÜHNE márka az idei OMÉK-ra időzítve újítja meg arculatát.

A stílusváltás a fekete-vörös logó átdolgozásán alapszik, amely a változatlan színvilágon keresztül kifejezi a gépgyár hagyományos értékeit, ugyanakkor friss és fiatalos formanyelven szól a gazdák új generációjához. Az átfogó arculatváltás azonban csak a felszín: a megújuló KÜHNE márka olyan újmarketing-stratégiai koncepciót is jelent, amelynek középpontjában a professzionális kiszolgálást és a személyes kapcsolatot egyaránt igénylő gazdálkodó áll.

További részletek itt: http://www.kuhne.hu/