Míg körülbelül egy évtizede átalakított hagyományos pótkocsikkal végezték a bálaszállítást a gazdaságok, addig napjainkra a helyzet sokat változott pozitív irányba. Nagy piaci űrt töltöttek be az egymás után megjelenő speciális, bálaszállító pótkocsik. Piacterünkön ezúttal a bálaszállító kocsikat vettük górcső alá.

Nagy piaci űrt töltöttek be az egymás után megjelenő bálaszállító pótkocsik – fotó:Agroinform.hu

A körkérdés rovat ismét minden héten kétszer jelentkezik, hétfőn és csütörtökön. Előző, bálázókkal kapcsolatos cikkünk után a témában jártas szakértőknek, cégek képviselőinek a következő kérdéseket tettük fel. Nyakunkon a szálastakarmány-betakarítás, ilyenkor nagy segítség a kaszálógépek kiválasztásáról és meglévő gépünk karbantartásáról beszélni. Megkérdeztük hát a témában jártas szakértőket.

Az egyenetlen területeken az egyik legkedveltebb kaszatípus a dobos rendszerű – Agro-Contakt 2000 Kft.

Hajdúdorog határában munkába állt egy 27 méteres szórókerettel rendelkező Kertitox Revolution, így ellátogattunk az eszköz gazdájához, hogy megkérdezzük, hogyan vélekedik a permetezőgépéről.

Az ISOBUS rendszerek előnyei közé sorolható az RTK pontosságú GPS-eszközökkel való kommunikáció, és a rugalmas bővíthetőség – fotó: Farmgép

Harta határában jártunk, ahol egy Väderstad NZ Aggressive 800-as és egy Rexius 820-as henger-munkagépkombináció magágyelőkészítést végzett. Megtudtuk, hogy a munkagép elődje 10 év szolgálat után is kifogástalanul dolgozik.

Aszályos tavasz és elképesztően száraz munkakörülmények Harta közelében – fotó: Agroinform.hu

Mit hagynak ki gyakran a gazdák permetezővásárláskor, mi alapján döntsük el, hogy milyen gép a legmegfelelőbb, és milyen újítások érhetők el a permetezőgép-piacon? Legújabb körkérdésünkben a permetezőgépeket vesszük górcső alá, és kiderítjük, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő növényvédelmi gépet adott gazdaságba. Több szakértőt is megkérdeztünk a témában.

A mai permetezők hatalmas innovációkon mentek keresztül a közelmúltban – fotó: GI-GA Farm

Bemutatunk egy webes alkalmazást, ami segíti a John Deere tulajdonosokat a gép kihasználtságának javításában, a gépadatok könnyű és gyors kezelésében és egyszerűsíti a gépek karbantartási és az üzemelési költségeinek dokumentálását. A másik újítás pedig egy a logisztikai gépflották hatékonyabb kezelését lehetővé tevő felület.

Az alkalmazás használatához szükség van telematikai adatok küldésére alkalmas vezérlőegységre és aktív előfizetésre

Egy hét múlva, 2019. május 9-10-11-én, csütörtök-péntek-szombat napokon kerül megrendezésre a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A hagyományokhoz híven az AXIÁL Kft. is megjelenik a neves szakkiállításon.

Berthoud Sprinter vontatott szántóföldi permetezőgép

A Case IH a folyamatos változó áttételű technológiát már alacsonyabb teljesítményű gépekben is kínálja. A Luxxum és a Maxxum szériák között az új Versum sorozattal négy új, 100-140 lóerő maximális teljesítményű modellt kínál.

Az új Versum sorozattal négy új, 100-140 lóerő maximális teljesítményű modell érhető el

Közel 1 200 új és használt gépre, eszközre – köztük számos akciósra – alkudhat a KITE gépvásáron május 16-17-én (csütörtök, péntek) 6 helyszínen, amire érdemes elmennie és megalkudnia.

Több, mint ezer használt és új gép a legnagyobb márkák közül