Rábíznád a munkát? Szépen dolgozik önállóan a bálagyűjtő és -szállító robot – Videó!
Az 1948-ban alapított amerikai cég, a Vermeer profilja igen sokrétű, és csak egyike a mezőgazdasági gépgyártás, köztük a körbálázók, rendsodrók és fűkaszák. Ezek után nem meglepetés, ha egy autonóm bálagyűjtő géppel jelentek meg, igaz, még prototípusszinten.


Megdöbbentő: becsődölt a 125 éves traktorgyártó!
A járvány időszakát sok mezőgazdasági gépgyártó sikeresen, magas eladási számokkal zárta, de nem minden vállalat volt ilyen szerencsés. Az út végére ért, nem talált megoldást a túlélésre az Ursus, a lengyelek legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója.

traktor

125 éves pálya vége a lengyel traktorgyártásban – fotó: profi.co.uk

Drónokkal már esőt is tudunk csinálni. Mesterséges eső hullt a sivatagra
Az Egyesült Arab Emírségek mesterséges eső létrehozásával próbálja megszüntetni a csapadékhiányt. Mindezt a felhőkbe repülő drónok segítségével érik el úgy, hogy azok a felhőkön belül elektromos töltéseket állítanak elő.  Mivel az országban átlagosan csupán évi 100 milliméter eső hullik, a modern technológia segítségével harcolnak a hőség és a csapadékhiány ellen.

Itt az új csúcstraktor! Ezt neked is látnod kell!
A New Holland bemutatta az új T7 HD (Heavy Duty) csúcskategóriás traktorját és a hozzá kapcsolódó, széles körű okos megoldásokat.

New Holland traktor

New Holland bemutatta az új T7 HD (Heavy Duty)-t – fotó: newholland.com

Utaznak a méhek: profi utánfutó-megoldás a méhészeknek
Méhekre optimalizált, hat kaptár utaztatására alkalmas utánfutót készített a Humbaur.

méhek

Kaptárfutó a Humbaurtól – fotó: Humbaur

Eladni a legjobb áron – segít a New Holland!
A New Holland díjat nyert NutriSense™ rendszerét kombinálták a MyPLM™ Connect portállal, így a gazdák már a betakarításkor látják a termény tápanyagjellemzőit, amelyek azonnal rögzítésre és továbbításra kerülnek a farm központjába. Ez nagyban elősegíti a döntéshozatalt terményeik piaci értékesítéshez, hogy a lehető legjobb árat kapják értük.

NutriSense

NutriSense-egység