A „G” csarnokban kiállított VERSATILE TORUM 760/RT490 típusú axiál rotoros cséplőszerkezetű gabonakombájn a kíméletes nagy teljesítményű betakarítás ideális gépe. Az orosz rosztszelmash mezőgazdasági gépgyárban készülő betakarítógép 7, illetve 9 méteres gabona vágószerkezetétől a levágott gabonát dobos továbbító rendszerrel szerelt ferdefelhordó továbbítja a 762 mm átmérőjű, 3,2 méter hosszú axiál rotorral szerelt cséplő-leválasztó rendszerhez. A kíméletesen leválasztott, szinte sérülésmentes magokat, egy 5,2 m2 összrostafelületű tisztítószerkezeten kerül megtisztításra. A kitisztított termés összegyűjtése egy 12 köbméteres magtartályban történik, aminek tartalmát egy 105 Liter/s ürítési teljesítményű zárt magürítő rendszeren keresztül üríthetjük szállító járműre. A kombájn erőforrásaként egy 490 LE teljesítményű 11,9 literes Cummins QSX diesel motor szolgál, amely megfelelő erőtartalékkal rendelkezik extrém terhelések esetén is. A kombájn kanadai gyártású vezetőfülkéje maximális kényelmet biztosít a gépkezelőnk.
Ugyancsak a „G” pavilonban találkozhatunk a Termékverseny Innovációs díjával elismert új MF BETA 7300 sorozatú kombájncsalád 7370-es típusával, melyben 6 hengeres, 8,4 literes, 360 LE teljesítményű AGCO POWER motor szolgál erőforrásul. A hagyományos cséplőszerkezetű, hat szalmarázó ládás 7370 BETA kombájn ParaLevel mellsőhíd-rendszerrel kapható, ami akár 20%-os lejtőkön automatikusan gondoskodik az oldalirányú kiegyenlítésről. A kompakt rendszer egy háromszög-tartón keresztül köti össze az első kerékagyakat és egy felső kormányzó kart az alvázzal – így jön létre egy olyan parallelogramma alakú összeköttetés, amelyik lehetővé teszi a külső szélesség csökkentését szállítási helyzetbe történő leeresztéskor. A nagy áteresztő képességű, állítható fordulatszámú cséplődob és a dobkosár a rotációs leválasztó rendszerrel kombinálva garantálja a hatékony cséplési folyamatot. Ha nincs szükség a rotációs leválasztóra, az egyedi rendszernek köszönhetően deaktiválható úgy, hogy a leválasztó kosara felfelé billen. A négy lépcsős szalmarázónak zárt aljzata és „aktív falai“ vannak préselt rácsból, ezek által megnő a nyitott felület a hatékonyabb leválasztás javára. Az elektromosan állítható szelelő a teljes szélességben ható szívással bőségesen beteríti levegővel a rostákat, hogy biztosítsa a magas szemtisztaságot.
A „D” pavilonban a CLAAS két népszerű kombájncsaládjának egy-egy tagját mutatta be hazai forgalmazója. Az APS cséplőrendszerű TUCANO széria 570-es típusa hidraulikus állítású könnyen cserélhető MULTICROP kosárral szerelték fel. ROTO PLUS rotoros leválasztó rendszere két lépcsőben, mechanikusan állítható rotortakaró lemezekkel látták el. A betakarító gép 3D rostamozgató rendszerrel szerelt, tisztító szerkezetének alsó és felső rostája elektromos állítható. A kombájn szerkezeti elemeinek egy Mercedes-Benz  OM 936 LA típusú SCR+EGR rendszerű 354 LE teljesítményű diesel motor biztosítja a meghajtást. A kombájnos kényelmes munkakörülményeiről Actimo vezetőülés, CMOTION kezelőkar, 8,4 „-os CEBIS információs monitor gondoskodik többek között. A kiállított kombájn CLAAS CONSPEED 6-75 FC hat soros kukorica csőtörő adapterrel van felszerelve.
A kiállítás másik CLAAS arató-cséplő gépe a LEXION 670 típus melynek 7,7 méteres VARIO vágószerkezete a beépített integrált betétlemezekkel és a kétoldali repcevágó kaszával szerelve repce-betakarításra van kialakítva. Az adaptert AUTO CONTOUR II. talajkövető automatikával látták el. A kombájn APS cséplőszerkezettel és hat szalmarázó ládás leválasztó rendszerrel végzi a magleválasztást, a szalmarázó ládák fölött az egyenletes szalmatovábbításról pedig MSS rendszerű vezérelt újjas továbbító dob gondoskodik. A 415 LE teljesítményű CAT motorral szerelt LEXION-ban a kicsépelt és megtisztított mag egy automatikusan csukható tetővel szerelt 11 köbméteres magtartályban kerül összegyűjtésre.
A másik kombájngyártással foglalkozó világcég a John Deere hazai forgalmazójának kiállítói csarnokában, az „F” pavilonban a Zweibrücken-i gyáruk kínálatából két széria egy-egy típusát láthattuk viszont. A John Deere T670 gabonakombájn 1670 mm széles tangenciális cséplőszerkezetű, 10 verőléces cséplődobját kettő darab ujjas leválasztó dob, lemezes továbbító dob, illetve 6 darab szalmarázó láda követi a magleválasztásban. A betakarító géphez 5,4-10,5 méter munkaszélesség között választhatjuk ki a megfelelő méretű vágószerkezetet. A standon kiállított gép egy 8 soros John Deere 608C típusú kukorica csőtörő adapterrel mutatkozik be.
A John Deere S670 rotoros magleválasztású gabonabetakarító-gépben egy 455 LE teljesítményű motor szolgáltatja a meghajtást. A hosszdobos elrendezésű cséplő-leválasztó rendszerrel szerelt kombájn, 3124 mm hosszú cséplőrotorja felel a leválasztásért. A változtatható terményáramú rotor kíméletes leválasztásának köszönhetően jó minőségben marad vissza a betakarítás mellékterméke a szalma. Az „S” sorozat nagy helykínálatú Prémium vezetőfülkéjében a betakarításhoz szükséges valamennyi kezelőszerv könnyen elérhető és kezelhető. A fülke klímarendszere 25 %-kal nagyobb teljesítményű, a négy irányban állítható ergonómikus légrúgós lengéscsillapítású vezetőülése pedig, állítható deréktámasszal rendelkezik.
A CASE IH legendás Axial Flow kombájncsaládjának 130-as és 230 sorozatából is bemutatásra került egy–egy modell a kiállításon. A kisebb 5130-as típusban egy 325 LE míg a nagyobb 9230-as modellben egy 571 LE max teljesítményű, SCR rendszerű CASE IH Cursor diesel motor szolgál erőforrásul. A 762 mm átmérőjű cséplő rotorjának meghajtása bolygóműves CVT hajtóművön keresztül, kardántengellyel történik. A cséplőrendszer visszaforgatása kabinból indítható. A nagyobb 9230-as típus 12 330 liter térfogatú magtartálya kivételesen magas áteresztőképességű, másodpercenként 159 liter szemtermés továbbítására képes.
A Deutz Fahr C9000 kombájncsaládja tavaly év elején mutatkozott be a nemzetközi nagyközönség előtt. A kiállításon, az „A”csarnokban, a kéttagú széria nagyobbik modelljét a 9206 TS típust láthatjuk. A kombájn MAXICROP cséplőrendszerrel végzi a cséplést, a Turbo leválasztó dob a kombájn alapfelszereltségéhez tartozik. A leválasztást igazán nagy 6,7 m2 felületű szalmarázó rendszer segíti, a hatékony tisztításról pedig 6,32 m2 összfelületű rostaszerkezet gondoskodik. A kombájnban a DEUTZ 7,8 literes SCR füstgáz kezelő rendszerrel szerelt TCD L6 T4i típusú motor dolgozik, ez garantálja az optimális teljesítményt.
Az „A” pavilonban kiállított Sampo Rosenlew Comia sorozat, a finn gyártó  termékfejlesztésének eredménye. A vágószerkezet motollájának hatékony műanyag fogai és a hidraulikus vágószerkezet visszafordító rendszere tökéletesíti a vágóasztalt. Az optimális távolság a kaszaszerkezet és a középrehordó csiga között biztosítja a zavartalan terményáramot. A kaszaszerkezetet Wobble Box rendszerű meghajtó működteti, ami minimális karbantartást igényel. Cséplőrendszere nyolc verőléces nagy teherbírású öntöttvas cséplődobbal van felszerelve, és 0,51 m2-es dobkosár felületen végzi a leválasztást. A kombájn erőforrásául egy AGCO Power diesel motor szolgál.
A „B” csarnokban láthatjuk a Zedelgemben készülő 5 tagú New Holland CX Elevation kombájncsalád CX8080-as tagját. A kombájn Varifeed gabona vágószerkezete automatikus tarlómagasság szabályozással rendelkezik, ferdefelhordó szerkezetének visszaforgatása hidraulikus kapcsolású, Cséplőszerkezete Roto-Tresher utócséplő rendszerrel van ellátva, az Opti Speed szalmarázó ládák össz leválasztó felülete 5,93 m2. A teljesen új Opti-Speed™ szalmarázó ládás rendszer kiemelkedő előnyt jelent és akár 10 %-os hatékonyságnövekedést eredményez.
A rendszer lehetőséget ad a gépkezelőnek, hogy beállítsa a működési értékeket. Egyszerűen kiválasztja a gabonatípust és a kombájn automatikusan beállítja a szalmarázó láda sebességét. Hegymenetben és lejtmenetben szabályozza a ládák sebességét a rendszer annak érdekében, hogy a maximális hatékonysággal történjen a tisztítás. A betakarító gép erőforrásául szolgáló Fiat Power Tech Cursor 9 motor 367 LE maximális teljesítménnyel megfelelő erőtartalékot biztosít a közben előforduló nehéz körülmények esetén is.