Az október 11-i besenyőtelki bemutató kiválóan demonstrálta a finn Multiva munkagépeinek precizitását. A 60-as talaj kötöttség ellenére a gépek munkaminősége első osztályú volt. A jelenlévő gazdák pozitív véleményt alkottak a gépekről.

Multiva Wingmaster 360H

A forgatás nélküli talaj-előkészítés alapgépe a WingMaster 360 kombinált szántóföldi nehézkultivátor. A gép lehetőséget ad arra, hogy a tarlóhántástól - a szükség szerinti sekélyebb-mélyebb alapművelésen keresztül - a magágy készítésig egyetlen munkagéppel tökéletes talaj előkészítést végezzünk a vetést megelőzően. A három gerendelyes kapaelrendezés 12 kapával és 30 centis osztással párosul. A kapatestekre több fajta csúcs szerelhető, a maximális munkamélység közelíti a 30 cm t. A 85cm keretmagasságú gép átömlő keresztmetszete ideális, így nagymértékű szármaradvány esetén sem tömődik el. A tárcsás rögrendezők elsimítják a kések által hagyott barázdákat, a DD henger pedig a megfelelő talajlezárásról gondoskodik. A besenyőtelki zúzatlan napraforgó tarló kiváló helyszín volt a gép munkaminőségének demonstrálására. A 3.6 méter munkaszélességű modell optimális üzemeltetéséhez, 240 lóerő szükséges.

Multiva Discmaster 350 és 6000 rövidtárcsák

A DiscMaster rövidtárcsa magágykészítésre, tarlóápolásra, hengerezésre, szántás és lazított talaj elmunkálására alkalmas munkaeszköz, a gép munkamélysége 0-és18-20 centiméter között szabadon állítható. A gépkialakítás célja a tarlóhántás egymenetes és hatékony lezárása. Ez nem csak a vízmegkötő képességet javítja, hanem csökkenti a talajtaposást, ez által olcsóbb és gazdaságosabb üzemelési technikát biztosít. A tárcsalapok 51 centiméter átmérőjűek, intenzív vágó és keverő munkát végeznek még nagy mennyiség szármaradvány esetén is. A tárcsás rögrendezők elegyengetik a kések által,hagyott barázdákat, míg a A Multiva rövidtárcsák függesztett változatai elérhetőek 3, 3,5, és 4 méteres munkaszélességgel, a munkaszélesség 4-5-6 méter a vontatott verzióban.


A kiállított Multiva gépek a közeli gazdálkodók földjeiben dolgoznak. A függesztett DiscMaster 350 rövidtárcsa tulajdonosa, Bozsik István is meglátogatta a rendezvényt. „A rövidtárcsa mind első, mind második mentben végzett munkájával elégedett vagyok. Az őszi tarlómunkák folyamatában nagy hasznát vettem a gépnek. Már a függesztett tárcsa kiegészítő segédalvázát is megrendeltem, így a traktort is jobban fogja kímélni a munkaeszközt. A három és félméteres munkaszélességű gépet, 120 lóerős erőgéppel mozgatom, így a munkasebesség is ideális.”

www.ragrar.hu, www.multiva.info, Szabados Zoltán 30-277-4572, szabados.zoltan@ragrar.hu

Bobcat TL 470

A Bobcat TL 470 HF típusú gépe a Magyarországon jelenleg a leggyorsabb műveletvégzésre képes teleszkópos rakodó. Ez adódik a 130 lóerős Perkinsmotor teljesítményéből, illetve az ehhez optimalizált 190 l/perc hidraulika folyadék szállítási képességgel bíró axiál dugattyús szivattyúból. Alapfelszereltségben tartalmazza a háromféle kormányzási lehetőséget, a körpanorámás vezető fülkét, a vonófejet és a hátsó elektromos kiépítést. A felszereltségek közé tartozhat még a visszafordítható ventilátor lapát, a klíma, a hidraulikus szerszámcserélő, és a légfék is amellyel akár 12 tonnát is vontathat a gép. A TL 470 HF teljesen hidrosztatikus erőátviteli rendszerrel van ellátva. Az irányváltás és a gémműveletek egy kézzel a joystickról vezérelhetőek. Minden Bobcat gyártmányú gépre 3 év 4.000 üzemóra gyári garancia vonatkozik felszereltségtől függetlenül.

www.dmker.hu Gergely IstvánTel: 06-30-492-3641 gergely@dmker.hu

Az Agrárin Kft. gépkapcsolatai

METOS agrometeorológiai állomás, mely a hagyományos szenzorokon túl speciális agrometeorológiai szenzorokkal kényezteti partnereinket: talajhő, talajnedvesség, műlevél. Az eszközök lokális adatokat mérnek, de a készülék helyéhez speciális agrometeorológiai előrejelzést is biztosítunk, valamint a leggyakoribb kultúrák esetében növényvédelmi előrejelzést is: alma,szőlő, csonthéjasok, gabona, repce, napraforgó, kukorica, eper, dinnye, spárga stb. Eszközeink ET értéket számolnak, talajnedvességet mérnek és ezzel segítik az öntözést! Speciális felhasználás a fagyveszély jelzés is. MÜLLER-Elektronik sorvezető GPS a profi német eszköz, mely pontosságával, szervízmentességével és könnyű kezelhetőségével emelkedik ki a piacon. Az eszköz NEM az újabban hazánkban tapasztalt összekontárkodott sorvezető, hanem egy hosszas fejlesztés eredményeképp megalkotott professzionális eszköz. AGRETO termékcsoportunk a jól ismert . A 3pontfüggesztésű mérlegünk,a 2012-es AGROmashEXPO-n díjat is kapott egyedi megoldása miatt: a traktor 3pont függesztésére akasztott eszköz a hozzá szerelt műtrágyaszórót, vagy például ketrecet méri. Menet közben a műtrágyaszóró tömegét folyamatosan mérjük,amivel  a hátra lévő területszórása, vagy a benne lévő műtrágya mennyisége és felhasználható hatótávolsága folyamatosan követhető.

www.agrarin.huwww.agrarshop.hu; www.sorvezeto.hu, Tel: 0685-460-735

További képek

Multiva Magyarország Kft. www.multiva.info