A jövő mezőgépészei egy CLAAS TUCANO-n tanulnak!

Az AXIÁL szívén viseli a jövő nemzedékek képzését: a karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium és Szakközépiskola által kiírt közbeszerzési pályázatot megnyerve egy CLAAS TUCANO 320-as kombájnt bocsáthatott az iskola rendelkezésére. Az átadáson, melyen Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vett, Örsi Péter, az intézmény gyakorlati oktatásvezetője beszélt arról, mekkora lehetőség ez a csúcstechnológiás arató-cséplő gép a diákok oktatásának szempontjából. A TUCANO egy gabonavágó asztallal és egy hatsoros napraforgó-adapterrel érkezett.

Komoly szakemberekre van szüksége az agráriumnak

Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának Tudástranszfer Központja adott otthont a XVI. alkalommal megrendezett CLAAS Szimpóziumnak, mely „Az új technológiák hatása az agrárgazdaságban dolgozó szakemberek szakmai kompetenciájára” címmel került megrendezésre. Olvassa el az esemény összefoglalóját a letölthető magazinban!

Jubileum Le Mans-ban: elkészült a 100.000. CLAAS traktor!

Legördült a 100 000. CLAAS erőgép Le Mans városában a CLAAS traktorgyár gyártósoráról- olvashatjuk a rövidhírek közt, ahol olvashatunk az új tatabányai AXIÁL telephelyről, az IF Product Design Award díjas AXION 800-asról is.

Fokozatmentes traktorokat megszégyenítő fogyasztás

Az elmúlt évek során szembetűnő változásokon mentek keresztül a CLAAS traktorok külsőleg és belsőleg egyaránt. Az első hosszas fejlesztő munka eredménye a vadonatúj AXION 900-as traktorszéria volt, a hagyományos mellső segédhajtású traktorok esetében kiemelkedő 400 lóerő feletti teljesítményével. Ezt követte a megújuló ARION 500/600-as sorozat, majd a tavalyi évben a szintén új fejlesztésű AXION 800-as géposztály 200-270 lóerő közötti teljesítménnyel.

A motorháztető alatt a már sokat emlegetett, a kor elvárásainak megfelelő, környezetkímélő motor található. Ez már önmagában is hatalmas változásnak számít, és a legtöbb nagy gyártó ki is használta az erre irányuló fejlesztései során ezt az időszakot. Lapozza fel az elektronikus lapot és nézze meg, hogy szerepelt a CLAAS AXION 850 T4f HEXASHIFT traktor a tesztekben!

Ami 19%-kal kevesebb, az bizony több

Ahogy egy könyvet sem lehet a borítója, úgy egy gép műszaki tartalmát sem lehet külső megjelenése alapján megítélni – ez alapján pedig óriási különbségek lehetnek gép és gép között. Érdemesebb inkább a hajtásrendszer hatékonyságát és a gép tömegét vizsgálni, melyek nagyban hozzájárulnak a gép gazdaságosságához. Ezzel összefüggésben az üzemanyag-fogyasztás is különösen fontos szerepet játszik, főleg ilyenkor, mikor a gázolaj ára emelkedik. Az AXIÁL kiadványában beszámol a Südwestfalen Főiskola által végzett gyakorlati tesztről, melyben különböző adottságú silózók fogyasztása hogy alakul a közutakon. A tesztben a 598 lóerős CLAAS JAGUAR 950 T4i modelljét és egy

piactárs gyártó 669 lóerős silózóját hasonlították össze, melyből A CLAAS JAGUAR jött ki győztesként, jelentős fölénnyel. A konkrét számokért klikkeljen a letölthető magazin képére az oldal alján!

Kombájnok aratás közbeni karbantartási javaslatai

Rittgasszer Péter szervizmérnök, szervizüzletág-igazgatóhelyettes hívja fel a figyelmet azokra a teendőkre, melyeket a zökkenőmentes szezon érdekében naponta érdemes elvégezni, elkerülve meghibásodások okozta idő- és pénzbeli veszteséget.

Éles kések nélkül ne induljon bálázni!

A bálázók kései rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve. Csakúgy mint a termőföld, gondoskodást igényelnek. A késeket egyedi formájuk miatt szabad kézzel szinte lehetetlen élezni. Szerencsére a CLAAS AQUA NON STOP névre hallgató profi köszörűjével történő élezés után a kések minősége megegyezik az eredeti, gyári késekével, így az élezés gazdaságosabb a gazdák számára, mintha újat vennének. Vegyük azonban figyelembe, hogy egy idő után már nem lehet bálázónk késeit élezni, mivel elfogy az élezhető felület.

Kattintson a képre és töltse le ingyen az AGRITECH júniusi magazinját!