A NAK Szántóföldi Napok CLAAS, Fendt és HORSCH sztárjai

Egy év kihagyás után ismét megrendezték a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényt Mezőfalván, melyen az AXIÁL Kft. is részt vett. A 2021. június 9. és 10. napokon tartó esemény kifejezetten a szakmának szólt és a gyakorlaton volt a hangsúly.

Az AXIÁL Kft. 600 négyzetméteres standon várta meglévő és leendő partnereit, hogy személyesen találkozhassanak a felek.

Mágnesként vonzzák a gazdákat ezek a gépek. Ismerd meg a titkukat!

"Ha valaki vesz egy Güttler, Müthing, vagy Moreni gépet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szomszéd is érdeklődni fog utána, és egyre inkább indukálja az eladásokat. A referenciák, az image és a ráépített technológia hozza az ügyfeleket." Interjú a sikeres márkák díjnyertes viszonteladójával, az Agro-Alfával.

A Güttler Kft, és az Agro-Alfa Kft. együttműködése – fotó: Agro-Alfa Kft.

Új eszköz a gépterminálok közti gyors és biztonságos adatcseréhez

Az alkalmazástérképeket kényelmesen, percek alatt feltöltheted a gépterminálokra a xarvio™ CONNECT elnevezésű új, hordozható eszközzel.

Könnyen és még kényelmesebben használható, valamint teljes körű dokumentációt biztosít.

Van itt minden, ami a gazdákat érdekelheti! – videók a NAK Szántóföldi Napokról

Ha ott voltál, ha nem az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényén, ez a cikk kötelező. Ne maradj le semmiről, nézd vissza a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow legjobb pillanatait az Agroinform csapatával.

Ott voltunk a standokon, mutattuk a gépeket, megkérdeztük a kiállítókat.

Videósorozat a Kubota lenyűgöző traktorszériájáról! Tarts velünk!

A Két-KATA Kft. új videósorozatában közelebbről is megismerheted a Kubota M7003 traktor szériáját. Minden olyan kérdést érint, ami fontos lehet, a kezelhetőségtől elkezdve egészen az árakig.

A gyártó akár 5 év kiterjesztett gyártói garanciát is biztosít.

Vigyázz-Kész-Rajt! Indul a Tempo vetőgép értékesítési előszezon!

A Tempo piacra lépése óta eltelt 10 évet a szüntelen fejlesztés és modellválaszték bővítés jellemezte. Jelenleg 6 modellcsalád 23 típusa közül választhatnak a termelők, ami egyben azt is jelenti, hogy nincs olyan üzemméret, gazdálkodási és gépesítési háttér, amihez ne tudna a svéd gyártó megfelelő Tempo modellt ajánlani.

Jelenleg 6 modellcsalád 23 típusa közül választhatnak a termelők — fotó: Väderstad

Hogyan válasszunk precíziós szolgáltatási csomagot ahhoz, hogy nyerjünk a mezőgazdasági digitális átálláson?

Az inputanyagok hatékony kijuttatásával megspórolt súlyos költségek, a robotizációval megoldott munkaerőhiány: a gazdák, akik áttértek a precíziós gazdálkodásra, már eddig is lépéselőnyben voltak a növénytermesztésben. De Magyarország Kormányának az EU-val közös új, mezőgazdasági digitalizációs pályázati forrásaira pillantva végképp igaz: aki most nem fejleszt, behozhatatlanul lemarad.

A hozamtérképek fontos kiindulópontot jelentenek a precíziós növénytermesztésben — fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Nem hiszed el, mennyi pénz folyhat ki a kezedből betakarításkor! Ezekre figyelj!

Érdemes megvizsgálni, mit tehet a gazdálkodó azért, hogy a nyereség kicsit rosszabb körülmények esetén is megfelelő legyen.

Az, amit a gazda közvetlenül befolyásolhat, a ráfordítás csökkentése – fotó: Liza agrovideo

Így előzhetők meg a mezőgazdasági tűzesetek – ezeket kell tudnod mielőtt beülsz a gépbe!

Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közelgő mezőgazdasági munkálatokkal kapcsolatos tűzesetek számának megelőzése és elkerülése érdekében összegyűjtötte a vonatkozó tűzvédelmi szabályokat.

Tarlótűz Nagykanizsa határában 2019-ben – fotó: MTI/Varga György

Így lízingeljen Ön is! — keresse szakértőinket a NAK Szántóföldi Napokon!

Új vagy használt mezőgazdasági gép beszerzésén gondolkozik? Újabbra cserélné haszongépjárművét? Az MKB-Euroleasing szakértőitől most első kézből tájékozódhat finanszírozási lehetőségekről, és a kedvezményes kárenyhítő lízingről a NAK Szántóföldi Napokon.

A lízingcég standjára betérők tájékozódhatnak a Kárenyhítő Hitelprogramról is — fotó: Pixabay

Miért furkál 24 000 titokzatos lyukat két robot Rezi határában?

Valami készül, de arról kevesen tudnak, hogy pontosan mi. Annyi biztos, hogy valamit majd ültetnek a lyukakba és az jó lesz.

Nem szőlőtelepítés, nem erdőtelepítés, nem levendula ültetvény, de várhatóan valami jó lesz.

Ha kertészeti gépre pályázna, most lépjen!

A kertészeti üzemek megújítására vonatkozó támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7. napjától 2021. szeptember 28. napjáig két hetes benyújtási szakaszokban van lehetőség. Az első szakasz július 20-ig tart. Eddig biztos nyitva lesz a pályázat. Utána lezárulhat.

Bízza szakemberre minden lépését a támogatás megszerzésének — fotó:Pixabay

Ha pótkocsi vásárlásán gondolkodik, a KITE Zrt.-nél 3 márkából is választhat! – Videó

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt.-nél három pótkocsimárka közül is választhat, a Joskin, Fliegl mellett a Furrier pótkocsik is elérhetőek!

Furrier pótkocsi — fotó: KITE Zrt.

75 éves az MTZ – ismerd meg a Belarus traktorok történelmét!

A kezdetektől napjainkig csaknem 4 millió MTZ traktor gördült le a futószalagról, a kínálatában ma több mint 100 modell szerepel, és a Belarus márkát a világ szinte minden országában ismerik.

Minden idők legnagyobb MTZ traktora, a 4520-as modell.

Deutz-Fahr 5-ös traktorszéria – továbbfejlesztve az Agrár 4.0 jegyében

A széria 2015-ös megjelenését követően ez az első komoly nagy fejlesztés, amely során nemcsak háromról 5 tagúra bővül a kínálat, de új motorokat is kapnak, és számos új funkció segíti a mindennapos munkát. Gazdagodott az opciós lista, a traktorok még inkább egyéni igényre szabhatók, s a legfontosabb, hogy rendszerbe tudnak csatlakozni a precíziós gazdálkodás jegyében.

A kormánymű 55 l/perc kapacitású.

Ennél az elektromos kis mindenesnél menőbbet keresve se találnál

Napjainkban egyre-másra tűnnek fel új járműgyártók, akik vagy teljes egészében saját fejlesztésű, vagy átépített, tisztán elektromos üzemű haszongépjárműveket kínálnak. Ilyen a most bemutatásra kerülő, 3,5 tonna össztömegű, kapcsolható összkerék-kormányzású és állandó 4x4-es meghajtású kistehergépkocsi is.

Q-ELION M, akár könnyebb mezőgazdasági munkákra is alkalmas.

Legyen a szemestermény-szárító pályázat nyertesei között!

Szárító-pályázathoz plusz pontok, vagy TAO kedvezmény és a szárítók tűz elleni védelme. Mindez együtt a Videokontroll, azaz Precíziós Szárítás félpénzért.

A távjelzés révén bárhonnan, akár egy egyszerű okostelefonnal is ellenőrizheti, mi történik a szárítási folyamatban — fotó: RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.