Izraeli és az amerikai cégek közös fejlesztéssel egy új drónt terveztek, amely elsősorban a permetezést, illetve a feltérképezést teheti egyszerűbbé és olcsóbbá. Ez a drón kiküszöböli a korábbi konstrukcióknak azt a hiányosságát, hogy viszonylag kis terhet (növényvédő szert) tudnak egyszerre magukkal vinni, és áramellátó rendszerüket gyakrabban fel kell tölteni.

A kép illusztráció – fotó: Agroinform.hu

A kaliforniai technológiai startup, az Iron Ox úttörő szerepet tölt be a robotika és a beltéri mezőgazdaság jövőjének alakításában. A cég termelési kapacitása évi 26 ezer fej saláta, mert új technológiája révén harmincszor nagyobb mennyiséget érhet el, mint a hagyományos gazdaságok.

Angus, a robot – fotó: blog.syngenta.hu

Elsősorban a kis és közepes gazdaságoknak vezetett be számos fejlesztést a John Deere a 90-125 lóerős 5R traktorszérián. A preciziós gazdálkodásban való még teljesebb alkalmazhatóság érdekében az 5R szériájú John Deere traktorokban a jövő évtől lehetővá válik az AutoTrac és az ISOBUS funkciók működtetésére. Rendelkezésre áll majd a JDLink telematika és távolsági kijelző hozzáférés ötéves előfizetéssel.

Az 5R szériájú modellek közös jellemzője az egy elemből álló, hajlított szerkezeti váz és az alacsony súlypont kombinációja – fotó: John Deere

Hogy minden körülmény esetén a legnagyobb mértékű talajvédelmet biztosítsa, a CLAAS CARGOS 8500 kocsijait most tridem futóművel és 30,5‘‘-os abroncsokkal kínálja, ami egyedülálló kombináció ebben a szegmensben. Az új kombikocsi raktere 41,5 köbméteres.

A CARGOS 8500 kombikocsival a 30,5’’-os abroncsok egy tridem futómű kombinációjával elsőként érhetők el a 40 m3-t meghaladó rakterű profi szegmensben.

Lassan véget ér a betakarítás. Ön gondolt már rá, hogy hová teszi nagyértékű gépeit a szezon végén? Minden gép megérdemli, hogy ne a szabad ég alatt töltse a telet, vagy akár a nyarat. Amennyiben fedél alatt tartja a gépét, megóvja a téli csapadéktól, a nap kíméletlen sugaraitól, így a gépe tartósabb lesz (hidraulika tömlők, ékszíjak, műanyag alkatrészek, fényezés), tovább szolgálja gazdaságát, vagy jobban megőrzi értékét.

Sátor alatt tárolva a gép tovább megőrzi értékét

Amikor a lóerőt New Holland flotta biztosítja, de az aratás után már a munkagépeké a főszerep, akkor is teljes őszi technológiai sorral jelentkezünk! Az AGROTEC Kft. őszi gépbemutatója után most részletesebben ismertetjük az aktuális munkagépeket.

Az Amazone műtrágyaszórója munka közben – fotó: Agroinform.hu

A HE-VA Top-Cutter szártörő adaptere komplex a növényállományi felhasználhatóság tekintetében és a kialakításában is, hiszen a Magyarországon jelentősen elterjedt Tip-Roller hengerek simító részének helyére szerelhető fel.

A Top-Cutter hatékonyságát a kis hengerátmérőből adódó nagy forgási sebesség adja – fotó: Sz-Agro 2007 Kft.