Az itthon leginkább önjáró zöldborsó-betakarító gépeiről ismert holland Ploeger önjáró rendképző géppel jelentkeznek az idei hannoveri agrárseregszemlére. A CM4240 típusjelzésű prototípus az osztrák Reiter céggel közös, többéves fejlesztés eredménye az idén tesztelés céljából munkába állított három prototípus, amelyek három különböző nagyvállalkozónál dolgoznak a betakarítási szezonban.

A CM4240-ből idén már három prototípus van tesztelésen nagyvállalkozóknál – fotó: PLOEGER MACHINES BVA

A Fliegl 2019. július 8-i hatállyal megvásárolta a Brochard Constructeur céget. A francia vállalat trágyaszórók, pótkocsik és átrakók széles választékát gyártja. A Brochard szélesíti termékpalettánkat a német és a nemzetköz piacokon egyaránt. A fúzió segíti a kínálat bővítését, illetve pozíciónk megerősítését Franciaországban – mondta Josef Fliegl, a Fliegl Agrartechnik GmbH ügyvezetője.

2014 nyarán világrekordot állítottak fel szervestrágya-kijuttatásban. 24 óra alatt 4.217 tonna szerves trágyát szórtak ki 221,8 ha területre – fotó: BROCHARD

A John Deere partneri megállapodást kötött a bálázógépek gyártására szakosodott Cicoria Srllel, hogy a jövő évtől az olasz gyártó gyártja és szállítja az európai, a közel-keleti és afrikai piacra a John Deere szögletes kisbálázókat. A Palazzo San Gervasio székhelyű Cicoria két modellt gyárt majd John Deere-színekben, melyek S160 és S180 típusjelzésűek lesznek

A két új John Deere szögletes kisbálázó a jövő évben lép piacra – fotó: John Deere

A Pöttinger a pneumatikus rendszerű Aerosem vetőgépeit immár szakaszolható kivitelben is kínálja a felhasználók számára. A háromméteres munkaszélességű, 15 cm-es sortávolságú modell két szekcióra van osztva. A 12,5 centiméteres sortávolságú változat három elkülöníthető szekcióra ad lehetőséget.

A szakaszolással elkerülhető a táblaszélek és a szabálytalan alakú táblák forgóinak vetésekor történő átfedések, illetve vetéshiányok kialakulása – fotó: Pöttinger

Lássa el gazdaságát hatékonyságra és sokoldalúságra tervezett munkagépekkel! 2019. július 31-ig a Güttler kedvezménnyel segíti Önt ennek eléréséhez. A Güttler hengerek, a SuperMaxx kultivátor, a PrimusPlus szántóföldi kultivátor alkalmazása minimum 5-15% termésnövekedést hozhat.

„SuperMaxxot mindenkinek 2019” országos demótúra: az 5 méteres SuperMaxx tarlóhántásban – fotó: Güttler Kft.

“Szenvedélyünk a kiválóság” a mottója a németországi RABE-nak, akik immáron 125 éves tapasztalattal rendelkeznek munkagépgyártás terén. A német precizitás mintapéldányai a legújabb RABE váltvaforgató ekék, amelyek közül most két típus egyedülálló akcióban érhető el a KITE Zrt.-nél!

RABE ALBATROS FITIS ekék akcióban a KITE Zrt.-nél – fotó: KITE Zrt.

Lemken talajművelő- és vetőgépakció! Juwel és Diamant ekéket, Heliodor rövidtárcsákat, Kristall és Karat szántóföldi kultivátorokat és Saphir, illetve Solitair vetőgépeket kínál akcióban a LEMKEN Hungária Kft.

500 EUR kedvezmény ekefejpáronként a Diamant 16 féligfüggesztett ekékre – fotó: Agroinform.hu

Az olasz ALPEGO társaság rendhagyó módon ünnepelte 30 éves, jubileumi születésnapját. Kétnapos gyakorlati gépbemutatót tartott a nemzetközi sajtó képviselőinek. Magyarországról az Agroinform.hu portál csapata vehetett részt Olaszországban a maratoni szántóföldi bemutatón, amely első állomásán az ALPEGO tulajdonosai is köszöntötték a résztvevőket.

A gyönyörűen karbantartott, nálunk is traktorlegendának számító Fiatagri 180-90 traktor kiváló munkát végzett egy Alpego talajlazítóval a szántóföldi gépbemutatón – fotó: Agroinform.hu

Kell egy jó univerzális traktor? Van egy olyan traktorunk, ami nagyon sok mindenben megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek szerintetek kellenek ahhoz, hogy egy univerzális traktor valóban jó legyen. Egy újabb játék keretében ezt a traktort elviheti valaki kipróbálni. Mit kell ezért tenned? Csak válaszolj pár kérdésre, és már esélyed is van, hogy Te legyél az, aki viheti.

Csak néhány kérdésre kell válaszolnod, és máris játékban vagy.

Megkérdeztük, milyen homlokrakodót érdemes választani, mire kell figyelnünk, ha meglévő traktorunkat szerelnénk fel rakodóval, és azt is, milyen kiegészítők állnak rendelkezésünkre. Körkérdés rovatunk minden héten friss témával jelentkezik; ezúttal a homlokrakodókat vesézzük ki az eddigieknél is több megszólalóval. A szakértőknek, cégek képviselőinek a következő kérdésekre kellett válaszolniuk.

A választásnál fontos, hogy szezonálisan vagy egész évben használjuk a gépet – fotó: Kaposgép Kft.

Az ANDEST-2005 Bt. és a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport 2019. augusztus 2-án (pénteken) országos gépbemutatót rendez Lajoskomáromban. A gyakorlati gépbemutatón a tarlóművelés, a magágykészítés, az alapművelés és a vetéstechnika eszközei is felvonulnak, köztök több gépújdonság is. Emellett számos szakmai előadással is készülnek a szervezők: a témák között szerepelnek többek között a zöldítés aktualitásai, a generációváltás vagy a földügyi aktualitások.

A szántóföldi gyakorlati gépbemutatón 15 gépkapcsolaton keresztül a tarlóművelés, magágykészítés, alapművelés, vetéstechnika eszközeit láthatják a Farmet és Lemken gyártóktól – fotó: Agroinform.hu