Számtalan fejlesztés a Fendt gépekben, új és megújult traktorszériák. Németországban jártunk, ahol nagyszabású nemzetközi sajtótájékoztató és show-műsorok keretében ismertette a Fendt elmúlt évének eseményeit és jövőbeni terveit a márka vezetősége.

Az új Fendt 900 Vario nagytraktort a viszonylag alacsony önsúly és a dinamikus erő jellemzi  – fotó: Agroinform.hu

Magyarországon is vannak olyan extrém körülmények, ahol a nehéz univerzális traktorok nem tudják hatékonyan üzemeltetni azokat a munkagépeket, amiket ideális viszonyok között is 100% terhelés mellett használnak. Emellett egyre szűkebb a talajművelési munkafázisokra rendelkezésre álló idő. A Versatile 4wd traktorokkal ugyanazt a munkát akár feleannyi idő alatt lehet elvégezni, mint egy nehéz univerzális traktorral.

Gyors munka, extrém körülmények között is

A Schäffer rakodógépgyártó beindította az új 23e és 24e típusú, elektromos hajtású, önjáró homlokrakodó gépeinek gyártását. Az új rakodógépben lítium-ion akkumulátorok szolgáltatják az energiát a meghajtáshoz.

A gyártó az akkumulátorokra 5 éves vagy 5000 töltési ciklusra szóló garanciát vállal – fotó: schaeffer-lader.de

Munka közben néztük meg a Fliegl ADS 120-as letolós trágyaszóróját Mezőhék mellett, ráadásul petrezselyembetakarítás közben, vagyis a trágyaszóró szerkezet helyén egy ajtó látható a videóban, így most elsődlegesen a szállítás, anyagmozgatás és a letolás hatékonysága került középpontba.

Munka közben néztük meg a Fliegl ADS 120-as letolós trágyaszóróját petrezselyemszállítás közben – fotó: Agroinform.hu

A KUHN ESPRO mulcsvető gép fejlesztésekor nagy hangsúlyt fektettek a teljesítményre a megbízhatóság szigorú szem előtt tartása mellett. A nagy munkasebesség viszont nem jelent ebben az esetben nagy lóerőigényt, 6 m-es kivitelben 13 km/h sebességnél elegendő egy 200 Le-s erőgép, kevesebb mint 35 LE méterenként.

6 m-es kivitelben 13 km/h sebességnél elegendő egy 200 Le-s erőgép

A KITE Zrt.-nél új John Deere kombájn vásárlása esetén Önnek lehetősége van a gép vételárát akár terménnyel is kifizetnie (búza, kukorica, napraforgó, repce), legyen szó forintos vagy devizás terményárról!

2019 júliusában most egyedülálló akció keretében elképesztően jó árat adnak a terményéért, ha most vesz új John Deere kombájnt a KITE Zrt.-től!

Idén szeptember 5. és 8. között az OMÉK társrendezvényeként tartják meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amelyre minden eddiginél sokszínűbb szakmai programokkal készülnek a szervezők – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Idén a Bábolnai Gazdanapok az OMÉK társrendezvénye