Idén XX. alkalommal gyűltek össze a Dél-dunántúli régió gazdálkodói az ország egyik legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállításán.

A gépkereskedők közül minden évben több társaság is érkezik az ország távolabbi pontjairól erre a rendezvényre, azonban idén több új színfolttal is gazdagodott a kiállítók palettája - egyikük egyenesen Olaszországból érkezett.


Az ITAGRI Macchine termékeit Sergio Migliorati értékesítési vezető mutatta be az Agroinform szerkesztőségének.

A társaság fő terméke a Strip Hawk szántóföldi kultivátor, amely nem csupán egy eszköz, hanem egyedülálló technológia is egyben.

Sergio a legfontosabb tudnivalók között kiemelte, hogy a gazdálkodás és talajművelés során óriási jelentőséggel bír a talajélet megőrzése, talajkímélő gazdálkodás folytatása. Ha intenzív művelést folytatunk, talajainkat olyan mértékben romboljuk, valamint a földjeink vízháztartását annyira felboríthatjuk, hogy az előbb-utóbb gazdaságos művelésre alkalmatlanná válhat.

"Mindig szem előtt kell tartanunk a fenntartható mezőgazdaság gyakorlatát! Nem elég a szemlélet, a megvalósításban is okosnak kell lennünk és mindenek előtt az eszünket használjuk, mielőtt az erőhöz- vagy a lóerőhöz nyúlunk!"

Mik a Strip Hawk előnyei?

A Strip Hawk kultivátor használatával egy lépésben végezhetünk tökéletes magágy-előkészítést és vetést is, aminek köszönhetően munkaórát - és ezáltal 40-60 százalékkal kevesebb üzemanyagot használhatunk fel! A Strip-Hawk lóerő-igénye kisebb, mint a konkurens gyártók kulktivátorai, ugyanakkor ára kedvező, így szinte bármekkora üzemmérettel rendelkező gazda számára elérhető.

A Strip Hawk technológia a sorban történő művelést jelenti, vagyis a gép csak a magágy vonalát műveli, a szármaradványokat tökéletesen kitisztítja a kultúrnövény útjából. A szármaradványokat a sorközbe rendezi, egyfajta védelmet alkotva a talaj tápanyagvisszapótlása szempontjából. A művelési rendszer a gyomok elszaporodásával szemben is nagyobb és természetesebb védelmet nyújt más technológiákhoz képest.

A Strip Hawk-művelés során a talaj vízháztartása optimális értékek között mozog, az egyre aktívabb talajélet fenntartható gazdálkodást tesz lehetővé, így a kultúrnövény gyökere könnyedén hatol a termőtalajba és a fejlődés szemmel láthatóan gyorsabb. A növény tudatos művelés mellett erősebb és ellenállóbb lesz - hozzáadott vegyszertöbblet nélkül.

Megnyílt a kertészeti géptámogatás - Még nem késő dönteni!

Minden gépkiállító hozott kertészeti kistraktort, vagy olyan munkagépet, ami a kertészeti géptámogatásra pályázó gazdálkodók segítségére lehet.

A választék óriási volt- a színes kínálatból válogattunk azoknak, akik nem döntöttek - még mindig nem késő felkeresni a gépkereskedőket!

Az Austro Diesel által forgalmazott Massey Ferguson "kistraktorjai"

A Dorker Kft. Deutz-Fahr kistraktorjai nem csak szépek, de garantáltan ki is szolgálják a kertészet körüli munkákat

A KITE Zrt. fűnyíró traktorokat is bemutatott

A Mecsekagro a Hattat traktorjait ajánlja

Az Invest Kft. rendkívüli akciót hirdetett - érdemes megragadni a Case IH raktorokra vonatkozó kedvezményes ajánlatokat!

Az  Agro-Tipp mutatós Styer traktora iránt is nagy volt az érdeklődés

 

Talajművelés mesterfokon

A prémium kategória munkagépgyátróival is találkozhattunk a Szentlőrinci Gazdanapokon, -ahogyan azt már jól megszokhattuk a kiállítás húsz éve alatt.

A világ piacvezető márkái mellett a magyar gyártók is kiemelt figyelmet kaptak.

 

Gépkínálat - Állattenyésztőknek!

Nem feledkezünk meg az állattenyésztés gépísítéséről sem a mezőgazdasági ágazatokon belül!

Sok kiállító érkezett az állattartóknak kínált technológiákkal.

STOLL homlokrakodók a SATO-Gép Kft. kínálatából

KRONE bálázók a Magtár Kft-től...

A Zetor újdonsága kifejezetten állattartóknak ajánlott

Case bálázó az Invest Kft.-tól...

A XX. jubileumi Szentlőrinci Gazdanapok minden látogató és kiállító számára hasznos- és érdekes tapasztalatokat nyújtott.

A kiiállítás jövőre is mindenkit szeretettel vár - az Agroinform pedig, hagyományokhoz híven továbbra is a helyszínről tudósít!

Még több fotóért látogasson el Facebook oldalunkra, vagy KATTINTSON IDE!