Az új Swadro modellek különlegességei a görbe emelő fogak, amelyek a lehető legtisztább munkát eredményezik és magasabb munkatempót tesznek lehetővé a gépet követő betakarítóknak.



A Krone új generációs Swadro rendképzőjén olyan testreszabott, professzionális megoldások találhatók, mint az új Lift fogak, melyek görbe vége hatékonyabban emeli fel a terményt a földről (Krone Lift Effect), ezzel minimálisra csökkentve a szennyezés kockázatát, így jelentősen javul a takarmány minősége. Minden fogkar négy 10,5 mm-es fogpárral van szerelve, háromszoros tekercseléssel - hogy egyetlen fog sem vesszen el.

Az új Swadro modellek másik felhasználóbarát részlete a gép 4 méteres szállítási magassága, ami a terelőkarok eltávolítása nélkül is adott, így a gép gyorsan és gond nélkül vonulhat területről területre anélkül, hogy a kezelő elhagyná a traktor fülkéjét. Az új generációs rendképzőknél a gép közepén lévő extra rotor opcióként kérhető az új, központi szállítású TC 680 és TC 760 modellekhez, illetve a TC 760 Plus Comfort változatához. Ez azokat a területeket fésüli át, ahová a rotorok a rendet helyezik, így az extra rotor különösen hasznos az olyan leveles növények esetében, mint például a lucerna, mivel növeli az egységes hervadást a rend belsejében. Az új generációs rotorok a párhuzamos emelés-vezérlésnek köszönhetően tökéletesen követik a talajt, munka közben a hidraulikus lift-out rendszer egy pillanat alatt megállítja a forgást, ahogy a gép felemelkedik.

Az új rendképző emelési magassága is lenyűgöző. Az új oldalsó továbbítók 50 cm-re emelkednek el a földtől a könnyebb táblavégi fordulók érdekében. Ezen kívül minden oldalsó gereblyére jellemző a jól bevált technológia, melynek köszönhetően a fő rotor nagyobb sebességgel forog, mint a többi, megakadályozva a csomósodást, biztosítva a nagyobb hatékonyságot és a teljesítményt a gépet követő kombájnoknak. A másik említésre méltó részlet a nagymértékű és fokozatmentes magasságállítás milliméterenként - kézzel vagy elektromosan, ami a legtisztább munkát eredményezi. Az opcióként választható elektromos vezérlés a már jól bevált szervomotorok segítségével történik. Új részlet, hogy a traktor vezetője már megváltoztathatja, és leolvashatja az aktuális beállítási helyzetet.

Mindezeket a funkciókat ezer és ezer alkalommal bizonyított technológiák közreműködésével valósítják meg, például a karbantartást nem igénylő rotor hajtóművekkel, illetve nagy teherbírású és olajmentes Duramax bütykös pályákkal, melyekre eleve 3 éves garancia vonatkozik. Ezek a hajtóművek a Krone moduláris rendszeréből származnak, melyeket minden rendképzőben használnak, az egy rotoros modelltől egészen a Swadro 2000 zászlóshajóig. Továbbá, a fogkarok zárt pályán futnak, kenést egyáltalán nem igényelnek: ez a Krone "Jet-hatás" amit a korábbi modellekből vettek át. A forgórész a súlypont technológia segítségével emeli fel a vezető végén az első kart, megakadályozva a fogak karcolását a földön, kiemelve és visszaeresztve azokat az eredeti munkapozícióba.

TC 880 Plus
Munkaszélesség: 7.60 m - 8.80 m
Rotor átmérő: 3,60
Rend szélessége: 1,3 m - 2.5 m
Traktor teljesítmény-igény: kb. 40 kW/55 LE

TC 760 Plus extra teljesítménnyel
Rotor átmérő: 3.30m
Munkaszélesség 6.80 m - 7.60 m
Rend szélessége: 1.0 m - 1.8 m
Traktor teljesítmény igény: kb. 37 kW / 50 LE

TS 680 Twin
Rotor átmérő: 3.30m
Munka szélesség: 6.80 m egyetlen rend, 2x3.8 m dupla rend
Traktor teljesítmény-igény: kb. 37 kW / 50 LE