Szerda

Derült és száraz időre van kilátás, a késő délutáni óráktól a Tiszántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet. A déli, délnyugati szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon kísérhetik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.


Csütörtök

Csütörtök hajnalra helyenként párássá válhat a levegő, foltokban ködre is lehet számítani. Egy hidegfront vastagabb, összefüggőbb felhőzete vonul át felettünk északnyugat-délkelet irányba, mögötte felhőátvonulások várhatók néhol napsütéssel. A front mentén több helyen is eshet, mögötte záporos csapadék valószínű: az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. Az északi országrészben megerősödik a szél, néhol viharossá is fokozódik. Hajnalban általában 0, -8, a kora délutáni órákban 1, 8 fokot olvashatunk le a hőmérőkről. Az OMSZ csütörtökre figyelmeztető előrejelzést adott ki 3 megyére 70 km/h-t is meghaladó széllökések miatt:

omsz térkép havazás

Péntek

Pénteken általában felhőátvonulásokra számíthatunk az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban -2 és -8 fokot között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, fagyzugos részeken ennél hidegebb is lehet. Délutánra 0 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Pixabay