Front érkezik, ám mire eléri hazánkat elgyengül, szétesik, így zápor, zivatar csak néhány helyen alakulhat ki, és lehűlés sem várható. A jövő héten meleg, már-már forró levegő érkezik az ország fölé, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre.

Vasárnap: megnövekszik a felhőzet

Reggelig az ország északi felén, illetve a középső tájakon megnövekszik a felhőzet, ami csak délelőtt kezd el csökkenni. Ezt követően a keleti megyékben erőteljessé válhat a gomolyfelhőképződéi, míg nyugaton és délnyugaton kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Reggelig az Észak-Dunántúlon, vasárnap napközben az északkeleti, keleti megyékben, illetve kisebb eséllyel a délnyugati határnál fordulhat elő zápor, zivatar.

A déli szelet a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérhetik, amik idővel nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul. Vasárnap nagy területen lesz élénk a légmozgás. A zivatarok környezetében erős, viharos lökések sem kizártak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható, napközben 24 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: napos és nyárias

A hét első napján napos időre van kilátás, gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Futó záporon, esetleg zivataron kívül nem várható csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad.

Hajnalban 12 és 18 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután azonban ismét átlépjük a 30 fokot, akár 32 fok sem kizárt.

Kedd: nem lesz változás

Kedden szintén fátyol- és gomolyfelhők szűrhetik meg a napsütést, de száraz idő várható. Néhol megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 19, a maximum pedig 28 és 34 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelezés

Vasárnap az északkeleti, keleti megyékben helyenként zivatar fordulhat elő. Délután kis eséllyel a nyugati határt is elérheti egy-egy zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás-szerű csapadék (~20-25 mm, az északnyugati határ közelében akár ennél több is), viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (1 cm alatti átmérő) kísérheti.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.