Továbbra is kitart a délies áramlás, de ezzel együtt szárazabb levegő is érkezik fölénk, így újra csökken a csapadékhajlam. A következő napokban (továbbra is) 5-10 fokkal a sokéves átlag feletti értékeket mérhetünk.

Vasárnap: párás és ködös reggel

Hajnalban sok helyen szakadozott felhőzet valószínű, de felhősebb körzetek mér bárhol lehetnek. Elszórtan számíthatunk csapadékra, emiatt többfelé párás és ködös reggelre ébredhetünk. A délkeleti, déli szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Reggelre 2 és 8 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete.

Az ország nagy részén reggel lassan javulni kezdenek a látási viszonyok, ezt követően gyengén vagy közepesen felhős időre van kilátás némi napsütéssel. Főleg az Északi-középhegység egyes részein tartósabban zárt maradhat a felhőtakaró. A borult, ködös tájakon szitálás, esetleg gyenge eső előfordulhat, másutt nem valószínű csapadék.


A déli, délkeleti szelet főleg a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között várható, a tartósan ködös és borult vidékeken ennél valamivel hidegebb lehet.

Hétfő: napos hétkezdés

A ködfoltok megszűnését követően jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Kedd: semmi változás

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. Az északi, északnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a csúcsérték 12 és 18 fok között várható.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.