Szombat

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, amelyet a Tiszántúlon gomolyfelhők zavarhatnak meg. Csapadék nem valószínű, hogy lesz. Az északnyugati, északi szelet élénk lökések kísérik.

Hőmérséklet nappal: 24 és 28 fok között valószínű.


Vasárnap

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék ekkor sem valószínű, és a légmozgás is mérsékelt marad.

Hőmérséklet hajnalban: 7 és 14 fok között várható.

Hőmérséklet délután: 25 és 29 fok között.

Hétfő

A jövő hét első napján sok napsütésre számíthatunk fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Egy-egy zápor előfordulhat, de nagyobb eséllyel csak a nyugati megyékben. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Hőmérséklet hajnalban: 7 és 15 fok között alakul.

Hőmérséklet délután: 26 és 31 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi tájain ciklonok, illetve frontok haladnak nyugat-kelet irányba, és okoznak változékony időjárást. Számottevőbb, kiterjedtebb csapadékot elsősorban az Oroszország nyugati része fölött örvénylő ciklon hidegfrontja okoz, amely Ukrajnán keresztül egészen Franciaországig elnyúlik, de kisebb eső, záporeső máshol is, sőt Izlandon, valamint Skandinávia magasabban fekvő részein hózápor is előfordul.

Ezzel szemben Európa délnyugati, déli felén anticiklon hatására alapvetően napos, száraz az idő, Görögország térségében azonban egy hidegörvény miatt erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Az említett hidegfront előterében meleg az idő, a csúcsértékek több helyen a 30 fokot is meghaladják. A Kárpát-medence fölött átvonul az említett hullámzó hidegfront, amely pénteken záporokat, zivatarokat is okozhat, ám szombatra már szárazabbra, nyugodtabbra fordul az idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Pixabay