Vasárnap: a hegyekben hószállingózás is előfordulhat

Nagyobbrészt javulnak a látási viszonyok, de alapvetően erősen felhős, párás időre lehet számítani. Csak a Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőzet. Elsősorban északkeleten szitálás, a hegyekben esetleg ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

nyúl

Hószállingózás is előfordulhat – fotó: pixabay.com

Hétfő: javulnak a látási viszonyok

Napközben ugyan javulnak a látási viszonyok, de javarészt erősen felhős vagy borult, párás idő lesz a jellemző. Helyenként kisüthet a nap, főleg a Tiszántúlon. Néhol előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás, főleg a hegycsúcsokon jelentéktelen hószállingózás. A délkeleti, keleti szél az Észak-Dunántúlon sokfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Kedd: nem lesz meleg

Napközben javulnak a látási viszonyok, de főleg a Dunántúlon maradhatnak rétegfelhős, párás területek. Másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Néhol előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás, főleg a hegycsúcsokon esetleg jelentéktelen hószállingózás. Időnként megélénkülhet a délkeleti, majd északkeleti szél.

A minimum-hőmérséklet -6 és +3, a maximum 3 és 8 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.