Hétfő: sok napsütés és fátyolfelhők

A hét első napján sok napsütésre számíthatunk, néhol azonban gomoly- és fátyolfelhőkkel kell számolni. Elszórtan záporok és zivatarok is előfordulhatnak, kivéve az Északi-középhegységen, itt szinte biztosan nem lesz csapadék.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak a záporos és zivataros körzetekben erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Kedd: többfelé eshet

Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre kell számítani, de több helyen fordulhat elő záporeső és zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, megerősödik.

A hajnali 7 és 15 fokról napközben 23 és 29 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

Szerda: napos, de szeles lesz az idő

A hét közepén a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, de az ország délkeleti felén előfordulhatnak záporok és zivatarok. Az északi, északkeleti, majd a keleti szél sokfelé megélénkül, a zivataros területeken meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 29 fok között várható.

Csütörtök: sok napsütés

Csütörtökön szintén számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkre, de ettől függetlenül sok napsütés valószínű. Elszórtan lehetnek záporok és zivatarok. A légmozgás mérsékelt marad.

A hőmérséklet éjjel 8 és 15 fok között várható, míg napközben 25 és 30 fok között alakulnak a maximumok.

Péntek: elérjük a 30 fokot

A hét végére az ország több területén elérhetjük a 30 fokot. Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, záporok és zivatarok csak szórványosan alakulhatnak ki. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a szél csak a zivatarban erősödhet meg.

A hajnali 9-16 fokról délutánra 25 és 30 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

A héten szinte végig kora nyárias lesz hazánk időjárása - fotó: pexels.com

Mi vár ránk hétvégén?

Szombaton gomolyfelhős, napos időre van kilátás, helyenként viszont számolni kell záporesővel és zivatarral. A légmozgás hétvégén is mérsékelt marad. Hajnalban 9 és 16 fok várható, míg délután 22 és 28 fok valószínű.

A hét utolsó napján gomolyfelhős és napos lesz az idő, helyenként záporral és zivatarral. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali 5-14 fokról 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.