Milyen idő várható a hét első napján?

Hétfő délelőtt zömében napsütéssel számolhatunk. A napsugarakat csak a fátyolfelhők szűrik meg, emellett néhol kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Csapadékra továbbra sem kell számítani. A hétvége szeles időjárása már a múlté, az északi és az északkeleti szél kizárólag a keleti és a nyugati vármegyékben élénkülhet meg.

A nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű.

Kedd: Kevés felhő és hideg

Nagy változásokra kedden sem kell számítani, hiszen többnyire egész nap gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északi és az északkeleti szél még mindig velük lesz, így többfelé megélénkül. Az Észak-Alföldön meg is erősödhet, bár a hétvégéhez képest azért jóval gyengébb lesz.

Éjszaka sok helyen akár -10 fok is lehet, de általánosságban -10 és -5 fok között valószínű. A fagyzugosabb tájakon viszont ennél is hidegebbre kell számítani. Napközben sem lesz melegebb -2, +3 foknál.

Szerda: Megfordul a szél iránya

Szerdán többnyire felhős idő várható. Az északi, északkeleti szél azonban keletire fordul, napközben több helyen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között valószínű, egyes tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben -1 és +4 fokra számíthatunk.

Csütörtök: Egyelőre nem várható felmelegedés

Csütörtökön végre ismét derült lesz az égbolt, csak néhol fordulhat elő gyenge felhő. Szerencsére csapadék továbbra sem várható. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkülhet.

Éjszaka továbbra sem lesz -10 és -5 foknál melegebb, ráadásul a fagyzugosabb tájakon ennél sokkal hidegebbre kell számítani. Napközben 0, +5 fok valószínű.

Csak szombaton nap közben lehet valamivel melegebb, de alapvetően marad a téli időjárás - pexels.com

Péntek: Szélmentes nap

Pénteken derült és gyengén felhős, esetleg fátyolfelhős idő várható, mindez csapadék nélkül. A légmozgás mérséklet marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -4 fok között valószínű, délutánra sem melegszik +6 fok fölé.

Szombat: Éjjel még mindig hideg lesz

Szombaton talán már látszik a változás szele, bár többnyire napos, fátyolfelhős idő lesz, a déli és a délnyugati szél is mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet továbbra is -10 és -4 fok között várható, kora délután azonban +2, +7 fokra számíthatunk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.