Kedd: gomolyfelhők és napsütés

Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban záporok, zivatarok környezetében átmenetileg erős lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.


Szerda: lesznek helyek, ahol felhősen indul a nap

A Dunántúlon lesznek olyan tájak, ahol felhősen indul a nap, helyenként zápor is előfordulhat, majd délelőtt ott is naposra fordul az idő a képződő gomolyfelhők mellett. Délután hazánk délkeleti felén várható elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.


Csütörtök: helyenként zápor, zivatar

Napos idő várható a nappali gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - legkisebb eséllyel az északi megyékben - várható zápor, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, azonban zivatar környezetében előfordulhat szélerősödés. A minimum-hőmérséklet általában 9, 14 fok között mérhetjük, azonban a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.