Ma estig az ország nagy részén erősen felhős vagy borult, párás, több helyen tartósan ködös idő várható, helyenként szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, de elsősorban északnyugaton és a középső tájakon kisebb-nagyobb körzetekben hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet, kisüthet a nap. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan ködös idő várható, de elsősorban a Dunántúl egy részén tartósan felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A déli, délnyugati szél mérsékelt vagy élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmeneti szakadozások lehetnek. Egyre többfelé elered az eső, főként északkeleten ónos esőre is van esély. A szél délnyugatiról északnyugatira, északira fordul, de inkább csak élénk lökések várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +9 fok között valószínű.

Kedden nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon egész nap erősen felhős vagy borult maradhat az ég. A nap első felében még többfelé várható eső, északkeleten esetleg ónos eső. A tartós csapadék megszűnését követően már csak néhol fordulhat elő futó zápor (a hegyekben hózápor). Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk több órás napsütéssel, majd délutántól nyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Hajnalra foltokban átmeneti köd képződhet. A szél lassan déliesre fordul, és már csak helyenként erősödhet meg, elsősorban a Fertő-tó környékén. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökön keleten is beborul az ég, és egyre több helyen várható csapadék: zömmel eső valószínű, de elsősorban az északi megyékben, valamint a hegyekben havas eső, hó is hullhat. A déli, délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, néhol élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, több helyen várható eső. A délire forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás többfelé esővel. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.