Csütörtök

Az ország nagy részén napos időre számíthatunk, de több helyen erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Duna mentén, illetve a Dunától keletre elszórtan, másutt néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar térségében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Péntek

A sok napsütés mellett hol erőteljesebb, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar - nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati részén és egészen északkeleten. Az északi szelet nagy területen élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. Hajnalra 10, 17 fokig süllyed, délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Kardos Zoltán