Szombat

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de a nap folyamán záporok, zivatarok kialakulására kell készülni, ugyanakkor számosságát tekintve inkább az esti, késő esti óráktól várható több. A délnyugati szél ismét nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Vasárnap

Éjjel, délelőtt fülledt, párás időre számíthatunk sok felhővel, és sokfelé intenzív záporokkal, zivatarral, nagy területen viharos délnyugati széllel. Délután egy hidegfront érkezik északnyugat felől. Az ország nagy részén ekkor lehet több napsütés, a Dunántúlon azonban átmeneti szünet után ismét kialakulhat eső, zápor. A front mögött egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, viharos lökések estig még előfordulhatnak, a hegyekben 90 km/h körüli lökések sem kizártak.

A legtöbb csapadék a nap során északkeleten hullhat, ott területi átlagban is 10-20 mm valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, a Fertő térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket, és délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlésre számíthatunk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Sóti Kristóf