Ma éjjel a Dunántúl nyugati részén többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol jelentéktelen eső is előfordulhat. Másutt változó mennyiségű fátyolfelhőzetre számíthatunk, illetve a Tiszántúlon maradhatnak derült körzetek. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 7, 14 fokról hajnalban általában 2, 8 fokig hűl le a levegő, de a nagyobb városok belső területein, a magasabban fekvő helyeken és a tópartokon enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet az éjszaka.

Szerdán a Dunántúl nyugati, északnyugati részén nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, néhol jelentéktelen eső is előfordulhat, másutt változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak helyenként élénkülhet meg a délkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a nagyobb városok belső részein, a magasabban fekvő helyeken és a tópartokon ennél néhány fokkal enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között várható, de a Dunántúl nyugati részén egy-két fokkal hűvösebb valószínű.

időjárás

Esőre nem nagyon van kilátás – fotó: Weiszhaupt József

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.