Ma éjszaka főként keleten lesz kezdetben felhősebb az ég, másutt általában gyengén felhős vagy derült idő várató. Elsősorban a Dunántúlon pára-, illetve ködfoltok is előfordulhatnak. Keleten lehet már csak helyenként jelentéktelen csapadék, de reggelre mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél olykor megélénkülhet. A késő esti 12, 15 fokról hajnalra 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

időjárás

Inkább estétől fordulhat elő gyenge eső vagy zápor – fotó: Agroinform.hu

Szombaton általában felhős égképre és néhány órás napsütésre számíthatunk, több napos óra a dunántúli megyékben lehet. Napközben számottevő csapadék nem lesz, de estétől az északi, északkeleti megyékben gyenge eső, zápor már előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk széllökések, sőt a Bakonyban és a Zemplénben meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok közelében valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.