Időjárás hétfő estétől kedd reggelig

Éjszaka kezdetben országszerte derült lesz az ég. A Dunától keletre nagy területen, másutt inkább csak foltokban képződik sűrű köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet, emellett a Dunántúl fölé fátyolfelhők is érkeznek. A borult, ködös tájakon szitálás nem kizárt. A délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de egy-egy helyen gyenge fagy előfordulhat.

Kedd reggeltől kedd éjfélig

A köd és a rétegfelhőzet északkeleten több helyen megmarad, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. A tartósan ködös, borult tájakon szitálás előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de egy-egy helyen gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb tájakon 12 és 17, a tartósan borult, ködös területeken 8 és 11 fok között várható.

Halad a szántás a nagyvaddal! – fotó: Szoboszlai Benjamin

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.