Szombat

Fátyol- és gomolyfelhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is várható. A délkeleti, keleti határ mentén délutánig erősen felhős vagy borult maradhat az ég. Reggel a déli, délkeleti határszélen gyenge eső még eshet, napközben pedig elszórtan várhatók záporok, az északkeleti és a nyugati, délnyugati megyékben zivatar is előfordulhat. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz.

A maximum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Vasárnap

Felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés várható. Szórványosan eső, zápor, néhol zivatar előfordulhat. Sokfelé megerősödik a szél.

A minimum-hőmérséklet 1 és 7 között várható, a maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.


Hétfő

Bezúdul hazánk fölé a hideg és száraz levegő. Jellemzően gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. A szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz.

A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között várható, de a szélvédett, a fagyzugos tájakon -5 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet +7 és 12 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Bagosi Sándor