Szombat

Általában borult lesz az ég, de átmenetileg többfelé megszűnik a csapadék. Délután egyre nagyobb területen újból elered az eső, zápor. Estefelé az Alpokalja, valamint az Északi-középhegység térségében már havas eső, hó is hullhat. Nagy területen kiadós havazás várható. A szél megélénkül.

A maximum-hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.

Vasárnap

Az ország jelentős területén lesz eső, amelyet sokfelé havas eső, havazás válthat fel. A szél élénk lesz, olykor viharos lökésekkel.

A minimum-hőmérséklet -1 és +10 fok között várható, délkeleten, keleten lesz melegebb. Napközben 3-6 fokkal csökken majd a hőmérséklet.

Hétfő

Többfelé átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Az összefüggő csapadékzóna északkelet felé elvonul, mögötte kisebb hózáporok előfordulhatnak. A szél megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók.

A minimum-hőmérséklet  -5 és +1 fok között várható fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, kevésbé felhős, havas tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet pedig -3 és +3 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Shutterstock