Szombat

Az északnyugati, északi tájak kivételével többfelé kisüt a nap. Majd délután megnövekszik a csapadékhajlam. A nap első részében még inkább az ország délkeleti felében alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar, majd délutántól az északi, északnyugati megyékben is. A szél élénk lesz és a zivatarok környezetében erős, néhol viharos széllökések is lehetnek.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Narancssárga riasztás: Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is! – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet 15 és 26 fok között alakul, a délkeleti megyékben lesz a melegebb idő.

Vasárnap

A délelőtti napsütést délután megnövekvő felhőzet szakítja meg. Helyenként előfordulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is. Hajnalra pára-, köd képződhet. A szél többfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között várható, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Hétfő

A napsütést felhőátvonulások szakíthatják meg. Helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalra a szélvédett, derűs tájakon pára- és ködfoltok képződhetnek. A szél többnyire megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Tor András