Szombat

Az északi, északnyugati szél viharos lesz. A Bakony és a Balaton térségében 100 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani kell. Eközben felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is várható. Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel elszórtan zápor, hózápor előfordulhat.

A maximum-hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A Katasztrófavédelem arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Hangsúlyozzák, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített járművel keljenek útra és  szokásosnál több üzemanyagot tankoljanak és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont is.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot – kérik.


Elsőfokú figyelmeztetés: A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Másodfokú figyelmeztetés: A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t

Elsőfokú figyelmeztetés: A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Másodfokú figyelmeztetés: A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t – Fotó: OMSZ

Vasárnap

Felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az erős szél estére mérséklődik.

A minimum-hőmérséklet általában -3 és -8 fok között várható, de a szélvédett fagyzugokban hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet többnyire -2 és +2 fok közötti valószínű.

Hétfő

Többórás napsütés mellett átmeneti felhősödés előfordulhat. Számottevő csapadék nem lesz. Az északi szelet helyenként erős lökések kísérhetik.

A minimum-hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Fulai Árpád