Szerdán erősen felhős, borult lesz az ég. Délelőtt felszakadozhat a felhőzet és lehet napsütés, az éjszaka képződő pára- és ködfoltok fokozatosan megszűnnek. Ugyanakkor helyenként már délelőtt, délután pedig egy hidegfront hatására a Dunántúlon több helyen előfordulhat eső, zápor, sőt zivatarra is van esély. Szerda este és csütörtök hajnalban a nyugatról keletre vonuló hidegfronti csapadékból sokfelé számíthatunk kiadós esőre.

Figyelmeztető előrejelzés - zivatarok

Az OMSZ hat megyére – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyére – adott ki figyelmeztető előrejelzést szerdára a zivatarok miatt – Fotó: OMSZ

Szerdán napközben az északias szél déliesre fordul, és időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön szintén felhős, borús időre számífhatunk, ahogyan a front áthalad kelet felé. A Dunától keletre több helyen lehet kiadós csapadék. Pénteken a felszakakadozó felhőzet és több-kevesebb napsütés várható. A hidegfront hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet és a derült, szélcsendes tájakon akár talajmenti fagy is előfordulhat.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: pixabay.com