Csütörtök

Általában az ország egész területén csökken a felhőzet és gomolyfelhős-napos idő várható. Elszórtan záporok, hódara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok, kialakulhatnak. A szél nagy területen élénk lesz, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak.

A maximum-hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Péntek

Jellemzően gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Az északnyugati tájak fölé időnként megvastagodhat a felhőzet és helyenként zápor, egy-egy zivatar előfordulhat. A szél élénk lesz.

A minimum-hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között valószínű, de a keleti szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.


Szombat

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Elszórtan eső, zápor, néhol zivatar előfordulhat. Az északi szél sokfelé megélénkül.

A minimum-hőmérséklet általában 0 és 6 fok között várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Bagosi Sándor