Csütörtök

Felszakadozik a felhőzet, így általában több órás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal hidegebb is lehet. A nyugati országrészben, Sopron környékén azonban magasabb értékek is előfordulhatnak. AZ OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön a délelőtti órákban Békés megyében mínusz 10 fok alatt marad a hőmérséklet:

hőmérsékleti térkép

 


Péntek

Az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat. Nagyobb mennyiségű csapadék nem valószínű. Estétől északkelet, észak felől felhősödés és szeles idő várható.

hőmérsékleti térkép

A hajnali -6 és +1 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, illetve a szélcsendes, fagyzugos részeken több fokkal hidegebb lehet. Kora délután általában 4, 10, de a szélvédett, hófödte tájakon nappal is hidegebb lesz ennél. zúzmara

Az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat – Fotó: Envato

Szombat

Sok napsütésre lehet számítani, de az északkeleti, keleti tájakon tartósan ködös, rétegfelhős maradhat az idő. Hajnalban -6, +2 fok lesz a jellemző, de a havas, fagyzugos, illetve szélcsendes területeken több fokkal hidegebb lehet. Kora délután általában 3, 7 fok lesz majd, de a szélcsendes, hófödte keleti részeken 0, -3 fok várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Envato