Ilyen lesz az idő ma éjjel

Szakadozott frontális felhőzet vonul át felettünk, ami miatt néhol előfordulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék. Az ország északkeleti harmadában hajnalban ónos szitálás, hószállingózás sem kizárt.


A keleti megyék kivételével az Észak-Dunántúlon erős, viharos széllökések is lehetnek, később fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között alakul. A szélcsendes, illetve kevésbé felhős, hófödte részeken -6, -8 fok közé hűlhet a levegő.

hőtérkép OMSZ

Rossz lesz a levegőminőség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta, hogy szombaton és vasárnap is jellemzően nyugodt lesz az időjárás, hatására az északkeleti országrészben továbbra is rossz lesz a levegőminőség. A szálló por koncentrációja napi átlagban nagy területen meghaladja az egészségügyi határértéket, helyenként a tájékoztatási küszöböt is. A főváros térségében is romló tendencia valószínűsíthető.

Jelentős javulás hétfőn várható, amikor egy hidegfront hatására nagy területen megerősödik, akár viharossá fokozódik a szél. Ennek nyomán javulhat a levegőminőség (MTI).

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Pixabay