tarlóhántás

Tarlóhántás – fotó: Bagosi Sándor

A Dunakanyar-Szeged vonaltól keletre többfelé erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és több helyen előfordulhat zápor, zivatar, néhol akár felhőszakadással. Másutt általában kevés felhő zavarja a napsütést, csapadék nem valószínű. A sok helyütt erős északi, északnyugati szél  fokozatosan mérséklődik, zivatarok térségében azonban viharos széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés a felhőszakadások miatt – forrás: OMSZ


Éjszaka

Éjszaka többnyire derült időre számíthatunk, de az ország keleti felén még lehetnek erősebben felhős körzetek, illetve időszakok, a záporok azonban ott is megszűnnek. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak északkeleten kísérhetik élénk lökések az északi szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.