A magasszintű felhőzet kelet felé terjeszkedik, a Dunántúlon alacsonyabb szinteken is elkezd megnövekedni a felhőtakaró, majd szerdán késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok.

Éjszaka mindenütt megnövekszik a felhőzet, az ország nyugati, délnyugati, majd déli felén sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A zivatarokat legjellemzőbben felhőszakadás kíséri, de jégeső is előfordulhat. A délnyugati régióban lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (akár 40-50 milliméter) is hullhat. Az OMSZ figyelmeztetése felhőszakadés esélye miatt jelenleg Vas, Zala Veszprém, Somogy, Baranya és Tolna megyékre vonatkozik.

Csütörtökön a délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme levonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A gomolyok főleg az északkeleti, keleti tájakon időszakosan össze is állhatnak, de a csapadékhajlam már jelentősen csökken.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. A felhősebb tájakon lesz enyhébb a hajnal, a hidegre érzékeny völgyekben ennél jóval hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Csikesz Norbert