Érdemi változás nem várható. A hőmérséklet a sokéves átlag közelében, vagy kevéssel felette alakul a következő napokban is.


Mire számíthatunk az este folyamán?

Az este folyamán nagy területen derül ki az ég, de sok helyen maradnak gomoly- és fátyolfelhős körzetek. Délen továbbra sem kizárt a záporeső. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalra általában 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, viszont az északi völgyekben reggelre még ennél is hidegebb lehet.

Mi vár ránk a hét elején?

Egyelőre úgy tűnik, hogy sok változásra nem kell számítanunk. A sok napsütés mellett, néhol gomoly- és fátyolfelhős lesz az égbolt. A hét első napján elszórt jelleggel várható zápor és zivatar, kivéve az Északi-középhegységben, ahol nem várható csapadék. A légmozgás többnyire mérséklet marad, csak a záporok és zivatarok környezetében erősödhet meg a szél.

A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a délutáni és az esti órákban elsősorban az Alföld déli, délkeleti részén alakulhat ki kevés helyen zivatar. Ezekhez rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, valamint kisebb méretű jég, 50-70 km/h körüli széllökés társulhat. Hétfőn csak elszórtan lehet zivatarokra számítani, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Az UV-B sugárzás azonban továbbra is magas marad, így délelőtt 11 és délután 15 óra között nem ajánlatos napon tartózkodni, próbáljunk meg ebben az időszakban árnyékba húzódni.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.