Szombat estig a felhőzet nyugat felől szakadozik, emiatt keleten kevesebb, másutt több órára kisüt a nap. Több hullámban alakulhat ki eső, zápor, zivatar a keleti országrészban, emellett a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat egy-egy helyen csapadék.

ködös reggel

Hajnalra pára- és ködfoltok képződnek – fotó: pixabay.com

Az északnyugati szelet élénk, nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A kialakuló zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Gyengén felhős lesz az éjszaka

A legtöbb helyen csökken a felhőzet, derült vagy gyengén felhős éjszakára számíthatunk. Hajnalra pára- és ködfoltok képződnek. A nyugati és az északkeleti megyékben lehetnek erősebben felhős területek is, ott egy-egy helyen kialakulhat zápor, zivatar is. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik a Kisalföldön, valamint a főváros térségében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.